Kultúra · 2019.05.11.

UTAS – Többdimenziós jelenlét

Szkárosi Endrén – saját bevallása szerint is – csak meg kell nyomni a gombot, és az idők végezetéig mesél a legnagyobb lelkesedéssel költészetről, zenéről, performanszokról, élményekről, koncertekről. Ezt tette az Utas és holdvilág antikváriumban is, a közönség pedig élvezte az est minden pillanatát.

Mielőtt azonban Szkárosi Endre elkezdte volna one man show-ját, megalakult a Veszprémi Szépíró Kör. Az alapító tagok: Szkárosi Endre, a Szépírók Társasága elnöke, Bozsik Péter, Fenyvesi Ottó, Géczi János és Ladányi István nyitottak a társaság bővítésére, várják az alkotókat a tagság soraiba.


A Szépírók Társasága országos szervezet 400 taggal – mondta az elnök. – Hozzánk tartoznak a legjelentősebb életművel rendelkező, legtekintélyesebb írók, de remekek a kevésbé ismertek is. A társaság egy országos szervezet, amellyel szeretnénk inspirálni egymást és a környezetet, mert szerintem több önbizalomra van szükségünk.

Ami ezután történt az Utas és holdvilágban, azt már a bevezetőben összefoglaltuk. Az est eredeti célja Szkárosi Endre Véletlenül nem jártam itt (a véletlenül szó a könyv borítóján át van húzva – a szerk. megj.) című új kötetének a bemutatója volt, ám Varga Richárd moderátornak nem sikerült „megzaboláznia” az alkotót, így aztán szinte az egész életműről szó esett. Szkárosi Endrére a többdimenziós jelenlét a legjellemzőbb, és ezt be is bizonyította a veszprémi hallgatóságának.

A lelkes közönség

A lelkes közönség

Szkárosi Endre ars poeticának nevezhető gondolata a Hamlet ismeretlen monológja című költeményéből

Szkárosi Endre ars poeticának nevezhető gondolata a Hamlet ismeretlen monológja című költeményéből


[fbcomments]