Kultúra · 2018.04.23.

MÚZEUM – Népek tavasza

A Laczkó Dezső Múzeum április 25–27. között konferenciát rendez az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójának emlékére Népek tavasza címmel.

A konferencia előadói történészek, politológusok, művészettörténészek, restaurátorok és néprajzkutatók, akik a témához kötődő tudományos eredményeiket mutatják be.

A rendezvény témái a forradalmi eseményeket járják körül több nézőpontból. Nagy szerepet kap a politikatörténet, a hadtörténet, a társadalomtörténet, valamint a néprajz és a képzőművészet. A Magyarországon és a Habsburg Monarchia területén élő nemzeti kisebbségekkel, autonómia-törekvéseikkel is foglalkoznak előadások, valamint a katolikus egyház helyzetével a forradalom időszakában. A konferenciának a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottságának székháza, illetve a Laczkó Dezső Múzeum ad otthont.

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztráció az alábbi e-mail címen lehetséges: konferencia2018@ldm.hu. A részvétel díja: 600 Ft/fő/nap, mely a büfét is magába foglalja. A regisztrációs díj megfizetésére a konferencia mindhárom napján lesz lehetőség.

A meghívó egyes oldalaira kattintva azok kinagyíthatók.

1848_konf_program_2018_végleges-p1

1848_konf_program_2018_végleges-p2

1848_konf_program_2018_végleges-p3


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!