Sport · 2018.04.23.

KERÉKPÁROZÁS – V. Carpathian Couriers Race

Veszprém városában és térségében április 28-án 5. alkalommal rendezik meg a Carpathian Couriers Race elnevezésű nemzetközi országúti kerékpárversenyt, amely az egyik legrangosabb megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára Európában. A versenyen mintegy 120 profi kerékpáros vesz részt szerte Európából.

Tájékoztatásul a verseny időterve és útvonala: (lassú RAJT) Óváros tér (10.00)–77-es és 8-as út kereszteződése (lassú rajt vége, kb. 10:15)–Nagyvázsony–Pula–Öcs–Nyirád–Tapolca–Kapolcs–Pula–Öcs–Nyirád–Devecser–Noszlop–Pápakovácsi–Pápa, Várkert út (CÉL, kb. 13:15).


Az érintett utakon szakaszos forgalmi megállítás várható a versenyt kísérő rendőrségi felvezetők részéről.

A rendezvény miatt az Óváros téri és az Erzsébet ligeti parkoló 6-tól 11 óráig le lesz zárva. Kérjük, hogy autóikkal erre az időszakra legyenek kedvesek átállni a Fortuna udvarba, vagy a környéken található más parkolókba!

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a verseny rajtkapuját a Szabadság tér és Óváros tér közötti útszakaszon állítják fel, emiatt a Vár utca megközelítése április 28-án 8.30 és 10.30 között korlátozottan lesz lehetséges. A jelzett időpontok előtt, illetve után a Vár utcába való feljárást folyamatosan engedik, azonban torlódásra lehet számítani.

Az Óváros tér–József Attila út közötti szakaszon, valamint a 8-as számú főút 77-es úti kereszteződésénél várhatóan 10.00 és 10.30 között rendőrségi irányítással teljes pályás útlezárásra lesz. Kérjük a várakozó járműveket, biztassák a kerékpáros mezőnyt a forgalomkorlátozások alatt! A verseny legvégén egy záró rendőrautó megy majd, elhaladása után az útlezárást feloldják.

A megye területén, a verseny további szakaszain szakaszos forgalmi megállítás várható a versenyt kísérő rendőrségi felvezetők részéről. Az érintett utak: a 8-as számú főútvonal 77-es úti kereszteződése, a 77-es, 7317-es, 7315-ös, 7309-es és a 83-as számú közutak.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

A szervezők nevében:

a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.


[fbcomments]