Szórakozás / Kultúra · 2018.04.23.

PETŐFI SZÍNHÁZ – Rátonyi Róbert nevét viseli Veszprém új fesztiválja

Idén első alkalommal hagyományteremtő céllal az operettműfaj koronázatlan királyáról, Rátonyi Róbertről elnevezett négynapos operettfesztivált rendez a Petőfi Színház június 21-e és 24-e között. Napközben mozgalmas és színes családi programok várják az érdeklődőket a Színházkertben, este pedig a műfaj kiválóságai lépnek fel a nagyszínpadon.

Rátonyi Róbert életének utolsó szakaszában négy előadást is rendezett Veszprémben. A nagy művész előtt tisztelegve szervezi a Petőfi Színház a Rátonyi Róbert Operettfesztivált, melynek célja, hogy a négynapos programsorozat a családosan érkezők számára is tartalmas kikapcsolódást nyújtson és minél többen közelebbről is megismerkedjenek a hungarikumnak számító operettel.


Az első napon, a nyitóceremóniát követően a színház előtt felállított színpadon tekintheti meg a közönség a Bor, mámor, szerelem című operettkoktélt, melynek szereplői Füredi Nikolett, Buch Tibor, Keller János, Váradi Eszter Sára, Závodszky Noémi, Tűzkő Sándor, Juhász Illés és a zenekar.

Az esemény második estéjén magyar nóta és operettestet tartanak a Petőfi Színház nagyszínpadán. A közönség szórakoztatásáról Kállay Bori, Fonyó Barbara, Berkes János, Halas Adelaida és Szeles József gondoskodik. A zenekart Báder Ernő vezeti.

Június 23-án A régi nyár című operettet láthatjuk a Budapesti Operettszínház előadásában Kalocsai Zsuzsa, Oszvald Marika, Faragó András és Gergely Róbert főszereplésével. Érdekesség, hogy ez a darab volt Rátonyi Róbert veszprémi bemutatkozó rendezése.

A fesztivált nagyszabású operettgála zárja kiváló szólisták közreműködésével. Fellép többek között a Budapesti Operettszínházból Vadász Zsolt, Lukács Anita, Laki Péter, Kardffy Aisha, valamint az Operettszínház nagyzenekara Makláry László vezényletével.

A fesztivál mind a négy napján gazdag kísérőprogram várja a kikapcsolódni vágyókat. A szabadtéri rövid színpadi műsorok mellett népművészeti kirakodóvásár, mutatványosok, családi programok színesítik a kínálatot, lesz bábszínház, jönnek bohócok, artisták, huszárok és sok-sok meglepetés.

A Rátonyi család tagjai örömmel fogadták a fesztivál hírét, melynek beharangozó eseménye június elején a művészről szóló kiállítás megnyitója lesz.


[fbcomments]