Közérzet · 2019.05.14.

MAJKA – A szervezők előre figyelmeztettek, de ez nem vigasztalja a közönséget

Ma reggel Tömegpánik és halálfélelem… kezdetű címmel írt a Blikk arról, hogy rengeteg ember nem jutott be Majka ingyenes veszprémi koncertjére, amelyet a rapper a Gizella Napokon adott. A szervezők fél 12 körül reagáltak a bulvárhírre.

A lap írása itt elolvasható.


A koncert után értesültünk arról, mekkora tömeg volt kíváncsi ránk, s hogy sokan a színpad közelébe sem fértek – nyilatkozta Majka a Blikknek.– Nagyon sajnálom, hogy ilyen tömegjelenetek alakultak ki, de a biztonság az első, a szervezők úgy jártak el, ahogy arra szükség volt. Remélem, a jövőben kizárólag olyan koncerthelyszíneken lépünk fel, ahol a szervezők számolnak azzal, hogy nagyobb tömeg lesz jelen.

A szervező, a Veszprémi Programiroda fél 12 után tette ki Facebook-oldalára az alábbi közleményt:

Kedves Közönségünk!

Az alábbi közleményben szeretnénk reagálni a május 11-i Majka koncerttel kapcsolatban megjelent cikkekre.

A Gizella Napok keretein belül, május 11-én Majka és zenekara adott ingyenes koncertet a Szentháromság téren. A koncertet megelőző hetekben, a rendezvény minden hivatalos kommunikációs csatornáján feltüntettük, hogy a koncert biztonságos lebonyolítása érdekében, ha szükség van rá, korlátozni fogjuk a Szentháromság térre való bejutást. A koncert kezdése előtt 10 perccel meg is telt a nézőtér, amit a biztonsági előírásoknak megfelelően a rendezvényre felkért biztonsági szolgálattal és a rendőrséggel közösen le is zártunk. A kint rekedt rajongókra ügyelve folyamatosan felülvizsgáltuk a létszámot és a távozók helyébe időről-időre újra megnyitottuk a nézőteret. A résztvevők létszámát mindig a biztonsági előírásoknak megfelelő kereten belül tartottuk, ennek köszönhetően a koncerten semmilyen, a résztvevők biztonságára veszélyes helyzet nem alakult ki.

Tisztelettel:
A szervezők

A szervezők állítását, miszerint korlátozni fogják a koncert helyszínére való bejutást, ha túl nagy lesz a tömeg, mi is meg tudjuk erősíteni: a programajánlóban szerepelt ez a kitétel.

Néhány éve, amikor Rúzsa Magdi adott ingyenes koncertet ugyanezen a helyszínen, mi is az Óváros térig jutottunk el, mert addigra megtelt a Szentháromság tér. Azóta nem is próbálkoztunk azzal, hogy ha Veszprémben a Gizella Napokon vagy augusztus 20-án ingyenes koncertet hirdetnek sztárfellépővel, akkor elinduljunk itthonról. Ez az egyik lehetőség. A másik (vélhetően a jobb) megoldás, hogy a szervezők keresnek egy akkora teret a városban, ahol nem kell korlátozni a nézők számát.


[fbcomments]