Közérzet · 2018.03.14.

IDŐJÁRÁS – Eső, hó, lehűlés a hosszú hétvégére

Az előttünk álló hosszú hétvégére csak azok tervezzenek szabadtéri programot maguknak, akik jól viselik a változékony időjárást!

Szerdán többnyire gyengén, illetve közepesen felhős égre tekinthetünk fel, az éjszakai órákban azonban beborul, és elered az eső. Napközben többször megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet maximuma 11 °C körül ígérkezik.
Csütörtökön erősen felhős égre tekinthetünk fel. Az éjszakai órákban átvonuló csapadéktömb mellett napközben már csak rövid záporok alakulhatnak ki. Általában mérsékelt marad a délkeleti szél. A hőmérséklet reggel 3 °C-ig csökken, délután 12 °C valószínű.
Pénteken egy hosszan elnyúló frontrendszer vet hullámot felettünk, és kiadós esőzést okoz. Szombaton már egy mediterrán ciklon hoz csapadékot, ami a délutáni órákban szilárd halmazállapotúvá válhat az északról ránk zúduló igen hideg légtömegnek köszönhetően. Vasárnap szárazabb levegő érkezik, de napközben is fagypont alatt maradhat a levegő hőmérséklete. Fagyos éjszakákkal indul a jövő hét is, és csak lassan melegszik a levegő.

VMeteoZooltán


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!