Közérzet · 2021.02.23.

GYULAFIRÁTÓT – Kapnak az önkormányzatok kompenzációt?

Tervezi-e a kormány, hogy kompenzálja az önkormányzatokat a gyakorló- és lőterek használata miatt okozott zaj és környezetvédelmi terhelés miatt? – fordult írásbeli választ igénylő kérdéssel a miniszterelnökhöz Vadai Ágnes DK-s parlamenti képviselő Katanics Sándor önkormányzati képviselő kérésére tegnap.

Emlékeztetett rá, hogy 2010 előtt az akkori kormány rendszeresen kompenzációt fizetett ilyen címen az érintett településeknek, azóta viszont nem nagyon volt erre példa. A felvetés most különösen aktuális, egyrészt Gyulafirátót apropóján, másrészt pedig azért, mert a kormány 2017-es döntése értelmében három év alatt 197 lőtér, illetve honvédelmi sportközpont épül országszerte.


Mit kíván tenni a kormány a lőtérépítés és a gyakorlótér, illetve lőtér használat miatt a települések lakóira nehezedő por- és zajártalom csökkentése érdekében? Tervezik-e a kompenzáció szabályozásának megalkotását? Hol tart a lőtérépítési projekt? – sorolja kérdéseit a DK országgyűlési képviselője az Orbán Viktorhoz írt levelében.


[fbcomments]