Kultúra · 2018.05.08.

GIZELLA-NAPOK – A TMK Alkalmi Társulás bemutatója

A TMK Alkalmi Társulás GIZELLA/Gizellák táncszínházi előadásának bemutatójára várják a műfaj kedvelőit május 9-én, szerdán 18 órára a Dubniczay-palotába (Vár u. 29.).

A darab a Gizella-rejtéllyel, illetve a Gizella-kultusszal foglalkozik. A cselekmény két nagyon különböző idősíkon és helyszínen játszódik: az egyik egy korabeli zárda, ahol a fiatal növendékek legfőbb foglalatossága a hímzés, varrás, díszítés, a másik pedig egy, a királynéról a napjainkban tartott tudományos konferencia, ahol idősödő tudósok próbálják megoldani az egyre megoldhatatlanabbnak tűnő rejtélyt.

E két különböző tér és idő különös kölcsönhatása szüli a jelenteket, melyeken keresztül bepillantást nyerhetünk a királynék hétköznapjaiba és ünnepeibe: félelmeikbe, örömeikbe, kudarcaikba, boldogabb pillanataikba. Történelmi labirintusban találjuk magunkat, miközben folyamatosan reménykedhetünk, hogy választ kapunk kérdéseinkre: hogyan kezdődött, hogyan jutottunk ide, van-e kijárat, van-e megoldás?

Szereplők: Turós-Máté Kinga, Csongrádi Fanni, a Kék Madár Táncműhely, a Várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola növendékei, a Fehérlófia Waldorf Iskola tanulói. Felvételről közreműködik Máté P. Gábor és Tóth Loon. Operatőr Ladányi János, hangmérnök Szegedi Mátyás, koreográfus Katona Gábor, rendező Buvári Tamás.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!