Sport · 2018.05.08.

KERÉKPÁROZÁS – Csúcson tekertek

Rég látott ennyi bringást a Bakony: a 25. Bakony 200 teljesítménytúrán közel ötszázan indultak. A legbátrabbaknak a 200 km+csúcs, azaz a hosszú táv és egy Kab-hegyi feltekerés teljesítése mellett az erős széllel is meg kellett küzdeniük a túrán, a kisebbeknek és a családoknak a harmincas tótvázsonyi vagy 15 kilométeres vezetett nemesvámosi túra nyújtott maradandó élményt.

Már reggel hétkor kígyózó sorok álltak a pecsételős füzet átvételéért, és a sorokban feltűntek komoly kerékpár- és triatlonversenyzők is, amiből látszik, hogy nem csak a családoknak vagy szabadidős sportolóknak, hanem a kemény edzésmunkát végzőknek is szüksége van egy könnyedebb, felszabadultabb bringázásra.


Fél nyolctól szakaszosan rajtoltak a túrázók, hogy ne terheljék le a városi kivezető utakat, így talán kisebb bosszúságot okoztak a kerékpározásban nem aktív városlakóknak.

Fontosnak tartjuk, hogy az emberek észrevegyék a bringás tömeget, hiszen a kerékpár nem csak sport-, hanem közlekedési eszköz is a hétköznapokban – mondta Tóth András főszervező, a Veszprémi Kerékpáros Egyesület alelnöke.

A 25. Bakony 200 teljesítménytúra mára már nem csak a helyiek körében népszerű, mivel mind a hosszabb távok nehézsége, mind pedig a táj szépsége idevonzza az ország minden szegletéből a bringásokat. Ezúttal Mosonmagyaróvárról, Szegedről, de még Debrecenből is érkeztek.

Idén már nem csak a rövid távú túrák miatt volt gyermekbarát a rendezvény, hanem az Óváros téren felállított gyerek ügyességi bringapálya és KRESZ-totó is segített azoknak, akik aktív résztvevői akartak lenni a régió legnagyobb kerékpáros eseményének. A délelőtti futóeseményről sok gyermek érkezett kipróbálni a bringapályát, így a május 6-i napsütéses vasárnap egy igazán sportos nap volt a veszprémiek életében.


[fbcomments]