Közérzet · 2019.02.01.

GÁZROBBANÁS – Segítség a Horváth-családnak

A tíz nappal ezelőtti gázrobbanásban a Horváth-család háza is lakhatatlanná vált. Horváth Ferenc és felesége, Horváthné Wieland Éva azonban hamarosan beköltözhet a volt színészház egyik lakásába, amit most újítanak fel a számukra.

A házaspárnak mindene odaveszett a lakástűzben. Ők most Éva szüleinél laknak egy másfél szobás lakásban, ahol összesen nyolc embernek kell elférnie. Porga Gyula polgármestertől megkérdeztük, mikor költözhetnek be az általa megígért lakásba, és ő azt válaszolta, hogy a színészházban lévő egyik lakást most festik. Amint elkészül, költözhet a házaspár.


tűz2

Bútorokat, háztartási gépeket már kaptunk, azok most az öcsém garázsában vannak – mondta portálunknak Éva asszony. – Sajnos lakásbiztosításunk nem volt, nem tudtuk volna fizetni az alacsony jövedelmünkből, így a kiégett lakást valószínűleg soha nem fogjuk tudni felújítani.

Horváthék a Facebookon kértek segítséget. Aki tudja támogatni bármekkora összeggel is a házaspár talpra állását, megteheti: Horváthné Wieland Éva, Raiffeisen Bank, 12082104–01501798–00100002.

tűz1


[fbcomments]