Közérzet · 2017.06.26.

ZONTA ÖRÖMÜNNEP – Az első ifjúsági klub

Rangos nemzetközi részvétellel, társklubok képviselőinek jelenlétében zajlott Magyarország első Ifjúsági ZONTA Clubjának avató ünnepsége a veszprémi zeneiskolában, ahol a csaknem száz éve életre hívott jótékonysági világszervezet legújabb és vélhetően legfiatalabb tagjait köszöntötték.

A tizenhét alapító tagot számláló ifjúsági klub a Veszprémi ZONTA Club támogatásával alakult meg a balatonalmádi Magyar–Angol Tannyelvű Gimnáziumban, erről dr. Kristóf Mihályné, a veszprémiek elnöke számolt be az egybegyűlteknek.


Tavaly hívták fel a figyelmet a Fiatal nők a közéletben címmel meghirdetett ZONTA pályázat lehetőségére – mondta –, ebből született meg a klub és az iskola kapcsolata, amely az ifjúsági csoport létrejöttével teljesedett ki.

Veszprém város önkormányzatának nevében Némethné Károlyi Jolán mondott köszöntőt, Balatonalmádi önkormányzatának üdvözletét Szakál Balázs Dániel tolmácsolta. Dudásné Pirik Mariann, a gimnázium igazgatója arról beszélt, hogy az intézmény feladata nem csupán az oktatás, hanem a nevelés és az életre való felkészítés is, ebbe pedig az önkéntesség és a jószolgálat is beletartozik. Margot Fleck, az ifjúsági klubokért felelős bizottság elnöke és Elisabeth Thaler, a ZONTA Világszervezet 14-es európai kerületének kormányzója ugyancsak meleg szavakkal kívánt eredményes munkát a fiataloknak, kiemelve, hogy az osztrák, horvát, olasz, német, görög, libanoni, ciprusi és magyar klubokat tömörítő 14-es kerületben ők az elsők, akik ifjúsági csoportot hoztak létre. Külön gratuláltak Monostori Anna alapító elnöknek és Kácsor Andrea alelnöknek, akivel itt közölték az örömteli hírt: második helyezést ért el a Fiatal nők a közéletben című pályázaton.


[fbcomments]