Szórakozás · 2017.07.16.

VESZPRÉMFEST – Örömünnep volt

Tudom: közhely, hogy a zene boldoggá tesz, mégis ez jutott eszembe, amikor visszagondoltam az elmúlt pár nap eseményeire. A VeszprémFest fellépői és közönsége is boldogok voltak azokban a koncertek alatt (és reméljük utána is azok lesznek napokig, hetekig). Csak meg kell nézni az ott készült fotókat: átjön rajtuk a koncertek hangulata. Köszönjük a VeszprémFest csapatának, ismét jó programot hoztak össze!

Mészáros Zoltán, a VeszprémFest kitalálója és igazgatója mindig törekedett a változatosságra, és idén, a sorrendben 14. fesztiválon is sikerült a terve: kaptunk egy igazi nagyágyút Tom Jones személyében, egy energiabombát, Heather Smallt, világzenét, amelyet Richard Bona és a Mandecan Cubano képviselt, valamint egy nem akármilyen kísérőzenekart, a New Power Generationt.


A csapatjátékos

Richard Bona énekes, zeneszerző, basszusgitáros már harmadszor jött Veszprémbe – imádja a várost. Ezúttal egy kubai zenekarral érkezett, és igazi karibi hangulatot varázsoltak a színpadra. Aki Bona gitárjátékára volt kíváncsi, az ezúttal kicsit csalódott lehetett, mert Bona igyekezett beleolvadni a zenekarba, hagyta a többieket kibontakozni, és nem “nyomult”. Csodálatos énekhangját azonban élvezhettük – és szívesen élveztük volna hosszabb ideig, mint amennyi adatott.

Az energiabomba

A színpadra lépése pillanatában letaglózott bennünket az az őserő, ami Heather Smallban lakozik. Az egykori M People énekesnője a kilencvenes években uralta a poppiacot, és mára sem veszített népszerűségéből. Rendesen megtáncoltatta a közönséget.

A hang

Volt szerencsém pár idősödő rocksztár koncertjét meghallgatni az elmúlt években, és mindegyiknél meg kellett állapítanom, hogy sajnos “kikoptak” náluk az alsó és a felső hangok. Nem úgy a 77 éves Tom Jonesnál, aki ugyanazzal az energiával és hangterjedelemmel szólaltatja meg régi és új dalait, mint tette ezt mondjuk negyven évvel ezelőtt. Óriási élmény volt őt ismét hallgatni (ott voltam a pár évvel ezelőtti budapesti koncertjén is), az pedig, hogy Veszprém helyett Budapestet mondott, gyorsan megbocsájtottuk neki.

A herceg zenekara

A The New Power Generation 1990 és 2013 között volt Prince kísérőzenekara. Tagjai vérprofik. Eljátszották a herceg legnépszerűbb slágereit. A közönségnek mégis hiányérzete volt. Hiányzott a mester, aki már az égi zenekarban énekel és gitározik…

(A galéria bármelyik képre kattintva kinyílik.)


[fbcomments]