Közérzet · 2018.03.23.

VÁLASZTÁS – Karácsony garantálja Kész programját

Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje aláírásával kezeskedik azért, hogy kormányt alakítva megvalósítja a független, de tizenegy párt és civil szervezet által támogatott Kész Zoltán veszprémi választási programját. A dokumentumot a politikusok a mai veszprémi sajtótájékoztatójukon írták alá.

A forgalmas utcai helyszínen, a piacnál tartott tájékoztatót mintegy száz érdeklődő hallgatta végig. Rövid beszédében Karácsony Gergely történelminek nevezte Kész Zoltán 2015-ös győzelmét, és hitet tett egy sokszínű, nyugodt Magyarország felépítése mellett. Úgy fogalmazott: egyértelmű, hogy Veszprémben Kész Zoltánnak jó esélye van megőrizni mandátumát, és pártállástól függetlenül minden ellenzéki gondolkodású embert az ő támogatására buzdított.

Kész Zoltán bemutatta a helyszínen aláírt dokumentumot, amely szerint Karácsony Gergely támogatja a 8-as út déli elkerülőjének négysávossá tételét, a húszemeletes felújítását és a panelprogram újraindítását, valamint garanciát vállal arra, hogy egy Karácsony-kormányban nem csatolják el a Georgikon Kart a Pannon Egyetemtől, amelynek így biztosan nem kerül veszélybe a léte.

A kormányhagyományoktól eltérően a sajtótájékoztatón az újságírók tehettek fel kérdéseket, sőt egy „utca embere” fideszes szimpatizáns is kérdezhetett, vele a miniszterelnök-jelölt külön beszélgetést kezdeményezett.


[fbcomments]