Közérzet · 2018.03.23.

MAGYAR–LENGYEL – Elnöki találkozó Veszprémben

A Magyar–Lengyel Barátság Napja alkalmából Veszprémbe látogatott Áder János köztársasági elnök a feleségével, Herczegh Anitával, illetve Áder János meghívására a Lengyel Köztársaság elnöke, Andrzej Duda és felesége, Agata Kornhauser-Duda.

A fotósok és az újságírók annak rendje-módja szerint egy nappal korábban már akkreditálták magukat, és az elnöki látogatás előtt pár órával vehették át sajtóbelépőjüket, illetve átestek egy vizsgálaton, ami természetes ilyen magas rangú vendégek fogadása előtt. Az azonban már nem volt természetes, hogy háromnegyed órával a két elnök megérkezése előtt “kihajtottak” bennünket az Óváros térre, ahol a metsző hidegben ácsorogtunk, és nem értettük, miért nem lehetett ezt a várakozási időt a városháza előcsarnokában, szélvédett helyen tölteni.


Mivel az elnöki fogadtatás úgy játszódott le, mint egy némafilm – kivéve a katonai jelentést és a két ország felhangzó himnuszát –, köszöntőt, beszédet senki nem mondott, kénytelenek vagyunk csak képriportban beszámolni erről a jeles eseményről.

A galéria bármely képre kattintva kinyílik.

 

A magyar és a lengyel köztársasági elnök a katonai tiszteletadás után a Dubniczay-palotában tárgyaltak, majd sajtótájékoztatót tartottak, estefelé részt vettek a Hangvillában a Magyar–Lengyel Barátság Napja alkalmából rendezett díszelőadáson, szombaton délelőtt pedig  misére mennek a Szent Mihály-székesegyházba.


[fbcomments]