Közérzet · 2019.11.12.

V-BUSZ – Késések, kimaradások

Olvasónk tegnap jelezte, hogy kisebb fennakadások történtek a helyi tömegközlekedésben. A V-Busz illetékesétől magyarázatot kértünk, ő pedig tegnap késő este írásban válaszolt a kérdésünkre.

Kérdésünk:


Ma, november 11-én az az információ jutott el hozzánk, hogy a V-Busz járműveinek 10 százaléka nem állt forgalomba és ez a közlekedésben ismét gondokat okozott. Kérem szíves tájékoztatását arról, hogy normál üzemmenetben hány busz járja a várost egy hétfő reggelen és ehhez képest ma hány jármű állt forgalomba? Ha valóban kevesebb a szokásosnál, annak mi volt az oka, továbbá hogy egyszeri zavarról van csak szó, vagy tartós járatcsökkenéssel kell számolniuk a veszprémieknek? Válaszát a mai napon várom!

Pálinkás Norbert, a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. ügyvezetőjének válasza:
– Normál üzemrendben 41 db jármű áll forgalomba, ez a mai napon is így történt, de a feszített járműkiadás és munkaszervezés miatt kisebb késések, kimaradások előfordultak. A leírtakon kívül ennek oka még a számos összetört jármű, melyek javítása több időt vesz igénybe. Megemlíteném itt a közelmúltban történt sajnálatos, közfeltűnést keltő baleseteket. Vizsgáljuk a járművezetők munkavégzését is, mivel az elmúlt időszakban több meghibásodást is gondatlan járművezetői magatartás okozott. A városi közlekedésben bármikor előfordulhat kimaradás különböző okokból kifolyólag. A jövőben több olyan intézkedést tervezünk bevezetni, melyek biztosítják a zavartalan közlekedést és minimalizálják a jelzett problémákat.


[fbcomments]