Kultúra · 2017.05.26.

TÁNCFESZTIVÁL – A harmadik nap programja

Ma, pénteken már délelőtt 11-kor is lesz egy táncfesztiválos előadás,a Pinokkió, délután és este pedig nemcsak három, igencsak látványos és elgondolkodtató produkciót nézhet meg a közönség, de közben még egy performanszot is megcsodálhat az előadások között. A Bozsik Yvette Társulat Pinokkióját táncolják el diákoknak – és érdeklődő felnőtteknek – 11 órától a Hangvilla színháztermében. A közismert mesét nagyon látványosan állította színpadra a társulat, élvezni fogják kicsik és nagyok.

A Tünet Együttes ezúttal egy egyszemélyes előadással jön Veszprémbe. Az Ez mind én leszek egykor este hattól látható a Latinovits–Bujtor Játékszínben. Szabó Réka a számos külföldi fesztivált megjárt A lila hangyász és a Lomtalanítás című szólókat követően harmadik alkalommal jelentkezik egyszemélyes produkcióval, személyes leltárral. Szólójában egyszerre van jelen a kislány, a középkorú nő és az öregasszony. Az előadó arra keresi a választ, hogy ki tudsz-e jutni a toronyból, amelybe 44 éves korodra zártad magad?

Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója az utóbbi időben ritkán nyilvánul meg képzőművészként. Ezúttal az Úton című performanszát élvezhetjük fél nyolctól a Hangvilla kamaratermében.

Ezt követően, nyolc órakor kezdődik a Hangvilla színháztermében a Közép-Európa Táncszínház két produkciója, az egyik Bartók, a másik Sztravinszkij zenéjére. Halász Gábor és Kun Attila koreográfusok a mítoszok, a halál vagy az átváltozás és a transzcendens hatalom világába kalauzolják a nézőt.

Fehér Ferenc egyszemélyes előadása, az Imágó este tízkor kezdődik a Latinovits–Bujtor Játékszínben. A biológiában imágó a neve a rovarok utolsó fejlődési fázisának. Fehér Ferenc ebben a darabban emberré akar változni.

 


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!