Közérzet · 2018.09.03.

SAJTÓNYILATKOZAT – Bolhából elefánt?

Vasárnap villámsebesen terjedt el a facebookon egy rövid videó a kórház betegfelvételi folyosójának beázásáról. A felvétel késő este már nem volt elérhető, feltehetően törölték, ami sokak szemében különösen „rejtélyessé” teszi az ügyet.

Az esettel kapcsolatban elektronikus levelet írtam dr. Dávid Gyulának, a kórház főigazgatójának, amely a fenti két mondaton kívül a következőket tartalmazza:

Szeretném a segítségét kérni, hogy az olvasóinkat korrekt módon tájékoztathassuk arról, mi is történt!

Hogyan fordulhatott elő ilyen extrém beázás?

A kórház más területei is érintve voltak?

Milyen jellegű károkat okozott a mennyezetről záporozó víz?

Károsodott-e bármilyen eszköz, berendezés, esetleg az elektromos hálózat?

Sikerült-e a problémát megnyugtatóan és végérvényesen elhárítani, vagy az okok feltárása, megszüntetése és a kárelhárítás hosszabb időt vesz igénybe?

Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel:

S. Bonnyai Eszter

A főigazgató sajtónyilatkozatát változtatás nélkül közöljük:

Az országon átvonuló heves zivatarok egyike olyan extrém mértékben érintette Veszprémet, hogy a városi és kórházi vízelvezetés kapacitása a lezúduló vízmennyiséget felvenni, levezetni nem tudta. Ennek következményeként a betegfelvételi egység folyosóján intenzív beázást tapasztaltunk. A beázás következményeit a vihar után elhárítottuk, érdemi kár nem keletkezett. A betegellátás folyamatát a vihar és az eset nem zavarta meg, az intézmény teljes kapacitással rendelkezésre áll.

A sajtóban megjelend, aggódó és támogató irásokat ezúton is köszönjük, de talán erre az esetre is érvényes a mondás: sikerült bolhából elefántot csinálni. Kérjük támogatásukat a közvélemény korrekt tájékoztatásában és az értelmetlenül felkorbácsolt kedélyek csillapitásában.

Veszprém, 2018. szeptember 3.

Dr. Dávid Gyula, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója

A két–három másodperces videó itt megnézhető.

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!