Közérzet · 2018.09.16.

REZSICSÖKKENTÉS – A fával és szénnel fűtők még egy hónapig jelenthetik be igényüket

Még egy hónapig lehet bejelenteni a téli rezsicsökkentési igényeket az önkormányzatoknál a fával és szénnel fűtőknek – áll a Belügyminisztérium sajtóközleményében, amelyet az alábbiakban olvashatnak.

Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a kiépített gáz vagy távhő hálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtők legkésőbb 2018. október 15-ig jelenthetik be írásban igényüket a helyi önkormányzatnál a téli rezsicsökkentés 12 ezer forint értékű tüzelőanyagára.
A kormány júliusi döntésének értelmében a kiépített gázhálózattal rendelkező településeken fával és szénnel fűtők is meg fogják kapni a téli rezsicsökkentést. A cél az, hogy azokhoz a családokhoz is megérkezzen a téli rezsicsökkentés, akik olyan településen élnek, ahol ugyan van kiépített gáz- vagy távhőhálózat, de az ő utcájukba, házukba valamilyen oknál fogva nincs bekötve, ezért mással – pl. fával, szénnel – fűtenek. A becslések szerint kb. 800 ezer ilyen háztartás van az országban.
Az érintettek október 15-ig jelenthetik be támogatási igényüket a helyi önkormányzatoknál, ezt követően további igénybejelentésre nincs mód. Az igénybejelentés lehetőségéről, annak határidejéről az érintett önkormányzatok a településen élőket a helyben szokásos eljárás szerint tájékoztatják. Az igénybejelentő nyilatkozatban rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely utólag nem módosítható. A háztartásonként 12 ezer forint értékű tüzelőanyag (fa, szén) biztosításáról az önkormányzatok gondoskodnak majd, és a jogosultak a téli fűtési szezonban vehetik majd át a tüzelőanyagot.

Forrás: Országos Sajtószolgálat

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!