Kultúra · 2018.08.23.

PETŐFI SZÍNHÁZ – A kultúra gyógyító színtere

A nyári előadások 7000 nézőjével együtt a Veszprémi Petőfi Színház előadásait az elmúlt évadban közel 110 ezren látták – mondta a tegnapi évadnyitó társulati ülésen az intézmény igazgatója, Oberfrank Pál.

Ám nem is ez a legfontosabb, hanem a minőség – folytatta. – A színház előadásainak nagyszerű a fogadtatása a városban és országosan is, ami öröm és büszkeség számomra és amit köszönök a színház minden tagjának.

Brányi Mária alpolgármester elújságolta, hogy elhárult a színházi rekonstrukció utolsó akadálya is, az ingatlanszerzési. Idén elkészülnek az engedélyezési tervek, és nemcsak a színházépület újul meg, de a zöld város program keretében a színházkert, a Kálvária-domb és a múzeum környéke is. Felhívta a társulat figyelmét arra, hogy az előttük álló színházi évad kiemelkedően fontos lesz: az utolsó, amellyel az intézmény megtarthatja a nézőit a rekonstrukció előtt.

Nagyon nehéz, ismeretlen ösvényen kell elindulnunk – fűzte hozzá Oberfrank Pál.

Elmondta: műsoron marad a Tanár úr kérem és Az isten pénze, a színház pedig hamarosan erdélyi turnéra indul a Tanár úr kéremmel, valamint a Holt költők társaságával, a szeptember 22-ei Sing, sing, sing bevételét pedig a megyei kórháznak adják. A színház nagy büszkeségévé vált a Rátonyi Róbert Operettfesztivál, amelynek a folytatásán már dolgoznak, ahogyan az Érzékenyítő Fesztiválén is.

A társulat

A társulat

Nagy Károly apátkanonok hangsúlyozta: a színház a kultúra gyógyító színtere és az örömszerzésé.

A szeptemberi kiegészítő programokról Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház értékesítési vezetője és művészeti főtitkára beszélt. Az intézmény csatlakozik a Séta a mellrák elleni küzdelemért rendezvényéhez október 6-án, amelyet nagyszabású véradással szeretnének összekötni. A hagyományos nyílt napot szeptember 15-ére hirdették meg, és ugyanezen a napon a társulat néhány tagja részt vesz a rákbetegek országos művészeti taálkozóján, Tihanyban. Szeptember 23-án Színház az állatkertben címmel a Veszprémi Petőfi Színház művészei négy állomáson lépnek föl az állatkertben vidám, zenés összeállításokkal.

Oberfrank Pál ehhez még hozzátette, hogy Szeles József kezdeményezésére retróparti-sorozat indul élőzenével, vendégfellépőkkel, amelynek a házigazdái Szeles József és Keller János lesznek. Az október 30-ai első előadásra Zalatnay Saroltát hívták meg.

Köszönöm a város vezetésének a támogatást, de ennél is hálásabb vagyok a közönségnek, és köszönöm a média támogatását is, mert erre is nagy szükségünk van – fejezte be az igazgató.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!