Közérzet · 2018.08.23.

GYÖKEREK – Csúcsra járó veszprémi műtárgyunk

Az ilyen sokatmondó és lenyűgöző műalkotásokért érdemes többek között beutazni a Földet. A veszprémiek és a turisták kivételes szerencséje, hogy a képünkön látható alkotás megtekintéséhez elegendő lesétálni a színházparkba. A maga egyediségével és a környezetébe szervesen illeszkedő helyspecifikus installáció világjáró túra nélkül is megcsodálható.

Először alig hittem a szememnek. Gondoltam, mi sem kézenfekvőbb, mint az a feltételezés, hogy a három KRESZ-tábla a múlt heti árvíz során akadhatott fenn a fán. Már majdnem belenyugodtam a szökőár elméletembe, amikor észleltem, hogy az oszlop is fönn van.

Hát persze, hogyan is nem vettem azonnal észre, hiszen ez emberi kéz műve, mestermű! Benne az élet, a mozdulat, a térből kimetszett idomok, a konceptuális művészet csúcsa. Csúcsra járó műtárgy. Az üldözött keresztények emlékműve is lehetne, de kétségtelenül a magyar haza humán erőforrásainak kiemelkedő kultúrtörténeti alkotása. Nemzeti értékeink megőrzése és a környezettudatos, értékmentő gondolkodás meggyökereztetésének céljából rákerülhetne a hungarikumok listájára is.

Máris gyökeredzik egy gyökér generáció.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!