Közérzet · 2020.08.26.

PETÍCIÓ – Aluljárót a Látóhegyre, távolabb a körforgalmat a Kalmár tértől!

Aluljárót a Látóhegyre, távolabb a körforgalmat a Kalmár tértől! Ebben a két témában kezd aláírásgyűjtésbe Benczik Gabriella (Párbeszéd), Gerstmár Ferenc (LMP) és Hartmann Ferenc (MSZP) önkormányzati képviselő – jelentették be sajtótájékoztatójukon.

Mit képviselt a városvezetés a nyolcas út bővítésével kapcsolatban? Ezt a kérdést tettem föl Porga Gyula polgármesternek pár napja a rendkívüli közgyűlésen, de csak Brányi Mária alpolgármester múltidézése volt rá a válasz – mondta Hartmann Ferenc. – Az alpolgármesternek a közgyűlést követő sajtótájékoztatója maga volt a beismerő vallomás. Brányi Mária azt mondta, ha elementáris igény fogalmazódik meg a Cholnokytól a Látóhegyre vezető alagútra, akkor azt megépítik. Hogy ennek nyomatékot adjunk, aláírásgyűjtésbe kezdünk.


Gerstmár Ferenc kijelentette: nem történt meg a tervezés időszakában a lakosság bevonása, a kész tervek viszont két ponton is jelentős lakossági felindulást váltottak ki:

Az egyik, hogy az emberek szeretnének továbbra is átjutni a nyolcason gyalogosan és kerékpárral a Cholnokyról a Látóhegyre, a másik pedig, hogy kerüljön távolabb a Kalmár téri lakásoktól a kivezető körforgalom. Két formában támogathatják az emberek a kezdeményezésünket: aláírásgyűjtő íveken és online, a peticiok.com-n.

(A peticiok.com-n – ahogy az aláírásgyűjtő íveken is – mindkét kezdeményezést külön kell aláírni: a látóhegyi aluljáróra vonatkozót itt, a Kalmár tér melletti körforgalomra vonatkozót itt.)

A képviselők ezen kívül kitelepüléseken gyűjtik az aláírásokat, önkénteseik felkeresik a lakóközösségeket, és sok civil is jelezte, hogy segítenek a gyűjtésben. Mindhárom képviselő Facebook-oldalán is megtalálható a két petíció linkje.

A júniusi közgyűlésen szintén kértük az aluljáró megépítését, de leszavazta a képviselő-testület – vette át a szót Benczik Gabriella. – Ma elküldtem a kérdéseimet Brányi Máriának, aki a 6-os számú választókerületet képviseli és az aláírásgyűjtő íveket is, hogy támogassa a kezdeményezésünket.

P1100183


[fbcomments]