Közérzet · 2019.04.02.

NYOMTASSTEIS – Szemmel látható az elégedetlenség

Felfüggesztették a Fidesz európai néppárti tagságát, tavaly 109 sajtópert veszített a kormányközeli sajtó, és az unióban csak Romániában kisebb az órabér, mint nálunk. Ezek a Nyomtass te is! legutóbbi számának fő témái.

Az Európai Néppárt, az unió parlamentjének legerősebb pártcsaládjának nyomására a Fidesz maga is hozzájárult, hogy felfüggesszék a tagságát. Mindaddig nem vehetnek részt a párt munkájában, amíg egy bölcsek tanácsának nevezett testület meg nem vizsgálja a magyarországi demokrácia helyzetét. Ez a helyzet jelentősen gyengíti Magyarország érdekérvényesítő képességét az EU-ban.


Tavaly 109-szer hazudott a kormányközeli sajtó, pontosabban ennyiszer vesztett pereket a 888, a közmédia, a Lokál, a Magyar Idők, az Origo, a Pesti Srácok, a Ripost és a TV2, mert bizonyítottan valótlanságokat állítottak.

Nem a zsemle kicsi, elvtársak, hanem a pofátok nagy!” A fáma szerint ezt mondta Marosán György, a péklegényből lett kommunista potentát az elégedetlenkedő munkásoknak. Most, hogy az elégedetlenség megint szemmel látható méreteket, sőt sztrájksorozat képét öltötte, újból felmerül a kérdés. 2017-ben mindössze a háztartások legtehetősebb harmadában érte el a jövedelem az átlagos megélhetéshez szükségesnek tartott szintet, és csak Romániában volt kisebb az órabér, mint nálunk.

A Nyomtass te is! legutóbbi száma innen letölthető.


[fbcomments]