Közérzet · 2019.04.02.

MOL ALAPÍTVÁNY – Indul a közönségszavazás

Összesen 20 millió forintot kapnak a civil szervezetek országszerte a MOL Alapítványtól. Helyi egyesületek és alapítványok nyerhetnek egyenként félmillió forintos vissza nem térítendő támogatást. Balatonalmádi, balatonfűzfői, várpalotai, kapolcsi és veszprémi civil szervezetre is szavazhatnak olvasóink.

Elindult a MOL Helyi Érték programjának közönségszavazása országszerte 40 körzetben. Körzetenként 2–3, az első fordulón továbbjutott civil szervezet van versenyben. Veszprém megyéből a veszprémi körzetben a Gyermekmosoly Nagycsaládos Egyesület, a GYENCSE Fiatalok a KÖZ-ért, a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egyesület Kapolcshoz hű maradni – 30 éves a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet és a ZONTA Club Veszprém Együtt könnyebb! pályázata jutott tovább a MOL Helyi Érték Programjának közönségszavazására. A balatonalmádi körzetben a Balatonalmádi Turisztikai Egyesület és a Balatonfűzfői Vállalkozások és Civil Szerveződések Egyesülete versenyzik.


Minden körzetben a helyi lakosok vagy ott átutazók dönthetnek a győztesről április 22-ig a kijelölt MOL töltőállomásokon leadott szavazatukkal. A nyertesek egyenként félmillió forintos támogatásban részesülnek.

Az Adj lendületet helyi közösségednek! mottójú MOL Helyi Érték Programra összesen 297 pályázat érkezett be. A szakmai értékelés és az alapítvány kuratóriumának döntése alapján 109 pályázat vesz részt azon a közönségszavazáson.

Először indítottuk el az egész ország civil szervezeteit megmozgató programunkat, méghozzá annak érdekében, hogy helyben született kezdeményezéseket és összefogásokat támogassunk – mondta Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója. – Országszerte népszerű volt a kampány, a várakozásunknak megfelelő számú pályázat érkezett be, sőt Kelet-Magyarországról kiugróan sokan jelentkeztek. Az elbírálásnál előnyt élvezett az önkéntesség és a fenntarthatóság szemléletének érvényesítése, valamint az innovációs fókusz.

A projektre a szavazatokat a MOL kijelölt töltőállomásain lehet leadni. A kiválasztott szervezet nevével ellátott kupont le kell tépni a szórólapról, és azt az üzletben található, A Te szavazatod is számít! Helyi Érték Program feliratú gyűjtőurnákba kell bedobni. A szavazási fordulóba bejutott szervezetek listája itt érhető el. Az eredményhirdetés legkésőbb május 3-án lesz.

 


[fbcomments]