Közérzet · 2020.02.28.

NYOMTASSTEIS – Miért nem az egészségügyről konzultálunk?

A Szonda Ipsos közvélemény-kutató cég 28 országban elvégzett felméréséből az derült ki, hogy a saját egészségügyi rendszerük helyzetét a magyarok látják a legrosszabbnak: 76 százalék sorolta ezt a legnagyobb problémák közé – olvassuk a Nyomtass te is! legfrissebb számában.

Még a második legrosszabbul álló Lengyelországban is csak 55 százalékos volt ez az arány. Ehhez képest – hiába erőlteti a kormány a migrációs témát – a bevándorlást csak a magyarok 11 százaléka sorolta a három legégetőbb probléma közé. Terrorizmustól pedig csak 2 százalék tart.


Nyakunkon az újabb úgynevezett „nemzeti konzultáció”, de természetesen nem a legégetőbb problémánkról, az egészségügyről fog szólni, hanem olyasmikről, amik elterelik majd a figyelmünket az életünk legfontosabb kérdéseiről.

Több ezren demonstráltak a hétvégén Budapesten az ellen tiltakozva, hogy a kormány nem akarja végrehajtani azt a bírósági döntést, amely pénzt ítélt meg a Gyöngyöspatán élő cigány gyerekeknek, akiket sokáig törvénytelen módon, elkülönítve oktattak.

A megyéknek is vannak önkormányzatai, de ezek jószerével szinte csak működésre és a dolgozók fizetésére költik az összes állami juttatást. Rengeteg vidéki fideszes ezekben az állásokban jut megélhetéshez. A megyei önkormányzatok 2018-ban 4,7 milliárd forintot költöttek el, és ez szinte teljes egészében a képviselők fizetésére és a szervezetek működésére ment el. Gazdasági elemzésük alapján úgy tűnik, egyetlen feladatuk, hogy jól fizetett állásokat biztosítsanak a vidéki politikusoknak.

Miután Érd ellenzéki összefogással megválasztott új polgármestere átnézte a helyi kézilabdaklub gazdálkodását, megdöbbent a havi 2 millió forintos fizetéseken. Emiatt döntött úgy, hogy a város nem támogatja tovább a klub működését.

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A Nyomtass te is! legújabb száma innen letölthető.

 


[fbcomments]