Közérzet · 2020.06.25.

NYOMTASSTEIS – Büntetik a nem fideszes városokat

Az ellenzéki városvezetők sorra kapnak olyan jelzéseket a Fidesz irányából, miszerint aki politikai szerepet mer vállalni, annak a városa nem fog fejlődni, nem kap támogatást, így akár csődbe is mehet. 

Természetesen egy normális demokráciában ilyen zsarolás egyáltalán nem létezhetne büntetőjogi következmények nélkül – írja a Nyomtass te is!


Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy június 20-án Miskolcon találkozott volna tíz ellenzéki megyei jogú város vezetője, de a megbeszélés elmaradt. A polgármesterek egy része ugyanis olyan fenyegetéseket kapott a Fidesztől, ami miatt jobbnak látták, ha távol maradnak egy ilyen rendezvénytől. Olyasmik hangzottak el többek között, hogy ne merjék támadni a Fideszt, ha jót akarnak a városuknak. Márki-Zay szerint kisebb településeken még fokozottabban működik ugyanez. A tavaly a Fideszt leváltó Mártélyon például annak ellenére zárják be a falu egyetlen iskoláját, hogy 22 gyermek jelentkezett az első osztályba, de Budapesten is ugyanez a tisztességtelen eljárás folyik. Ennek lett a jelképe a felújításra szoruló Lánchíd. A Fidesz azt akarja bebizonyítani, hogy a főváros új vezetése még egy hidat sem képes felújítani, miközben sorra fosztja meg a várost a bevételeitől.

A Nyomtass te is! további témái:

  • Veszélyben az Index
  • Nem bíznak az emberek a kormánypárti újságokban
  • Durván drágulnak az élelmiszerek
  • Ha nem tetszik az úgynevezett nemzeti konzultáció
  • Kinek fontos a vidéki nyilvánosság?

A kis újság legfrissebb száma innen letölthető. Olvassa, nyomtassa, terjessze!

 


[fbcomments]