Közérzet · 2020.09.02.

NAPIMORGÓ – Kerülőutakon Almádi és Veszprém között

Egyebek között a déli elkerülő Almádi úti csomópontjának szeptember 14-re tervezett lezárásáról és a Veszprém–Balatonalmádi közötti közlekedésről találhatók fontos információk a STRABAG Építő Kft. tájékoztatójában, amit a cég Facebook-oldalán kedden tettek közzé.

Az anyagból az is kiderül, hogy egyeztetés zajlik a várossal egy végleges terelőút kijelölésére, amely várhatóan novemberre készül el. Addig Veszprémet Szentkirályszabadjáról és Balatonalmádiból csak egy most kialakítandó ideiglenes terelőúton vagy jókora kerülővel lehet megközelíteni.


Ahogyan egy érintett autós a saját közösségi oldalán tegnap megjegyezte: Talán a múlt héten kezdték a termőterületeken a kapirgálást, hogy a két átvezető utat megépítsék, ami aztán az egyébként teljesen járhatatlan Füredi útra visz majd minket. De aki vicces kedvében van, kerülhet Felsőörs vagy Paloznak felé. Miért nem rögtön az M7–M0–M1-re és onnan Győrtől lefelé, hisz arra is lehet? Milyen menetidő változással lehet számolni, van-e a Volánnak koncepciója? Mi lesz a veszprémi belvárossal, ami ma reggelre még inkább meghalt, mint eddig bármikor?

A részletes leírást és a magyarázó térképeket itt lehet böngészni.

A kivitelező által javasolt útvonal a terelőút elkészültéig

A kivitelező által javasolt útvonal a terelőút elkészültéig

 


[fbcomments]