Kultúra / Egyéb · 2020.04.21.

MÚZSÁK KARANTÉNBAN – Éjjeli forgatáson József Attilával

Sajnos – ahogy a kőszínházak is bezárták kapuikat – nekünk is (férje és alkotótársa Dvorák Gábor pantomimművész – a szerk.) minden előadásunk elmaradt március eleje óta, a legtöbbet őszre halasztották. Ezért is volt hatalmas öröm, hogy a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár felkért bennünket egy online költészetnapi műsorra.

Két hetünk volt rá, hogy itthon elkészítsük, ami igen nagy kihívást jelentett számunkra. Akadt olyan vers, amit tizenhétszer felmondtam, mire végre nem volt benne sem kutyaugatás, sem autó- vagy motorberregés. Meglepő, nem is értem, hogy kijárási korlátozás alatt hova megy ez a sok autó? Végül inkább éjjel forgattunk, akkor kevesebb volt a zaj. A pozitív visszajelzések nagyon jólestek, olyannyira, hogy elhatároztuk, amíg a járvány tart, más előadásainkat is megfilmesítjük.


(A költészet napi műsor itt megnézhető.)

Szerencsére kertes házban lakunk, így a család tud levegőzni, mozogni, kertészkedni. A gyerekeknek van hol rohangálni, focizni, vívni. Nem tudom, hogy bírnánk panelben két eleven fiúgyermekkel. Reméljük, hogy a vészhelyzet mielőbb elmúlik, de addig is próbáljuk munkával, kertészkedéssel, olvasással tölteni a heteket.

Patka Heléna


[fbcomments]