Életmód · 2018.07.13.

MACSKABORÁSZAT – Ünnepekre best of választék díszdobozos kiszerelésben

Sokak szerint egy stresszes hét után kellemesebb otthon iszogatni a házi kedvenc macsekkal, mint unalmas idegen fickókkal a sarki bárban. Ennek azonban eddig komoly akadálya volt: a macskák nem bírják az alkoholt, még a friss szőlőből készült nedű is megbetegíti őket – olvashattuk a HVG írásában.

A gazdik és imádott kedvenceik között tátongó társasági szakadékot próbálta áthidalni Brandon Zavala, aki az USA Colorado államában létrehozta az „igazi macskabort” előállító, Apollo Peak nevű vállalkozást. A hálás alapító nem feledkezett meg ötletadó kedvencéről, Apollóról: nemcsak a céget nevezte el róla, hanem vállalati főmacskának is megtette. A garantáltan alkoholmentes macskapia jófajta sziklás-hegységi víz és macskamenta (illatos, füzérvirágzatú kerti dísznövény) felhasználásával készül. A rozé színezetet vegyszermentesen termesztett kaliforniai cékla kölcsönzi a „bornak”. Adalék anyagként aszkorbinsavat, tartósítónak tengeri sót használ a macskasommelier.


A többi között cicabor is kapható az Apollo Peak webáruházában, 19,95 dollárért

A többi között cicabor is kapható az Apollo Peak webáruházában, 19,95 dollárért

 

Nem is a négylábúak, sokkal inkább a gazdáik hátrányos megkülönböztetése lett volna, ha a kutyákkal nem lehetne koccintani. Csakhogy ők – bár közel sem annyira válogatósak, mint a cicák – nem indulnak be a macskamentától, ezért Zavala nekik kamillából és mentolból mixelt itókát. Nem lesz tőle sem macskajaj, sem kutyabaj, ha a kedvencek beleisznak egymás italába – ám jobb, ha a gazdi, már csak az íze miatt is, tartózkodik ettől, és a saját poharába valódi szőlőből készült italt tölt.

Amilyen őrültnek tűnt először a macskaborászat, rövid idő alatt olyan nagy sikert aratott. A 2015-ben indult Apollo Peak tavaly már 500 ezer dollárért forgalmazott 0,5–3 decis, macskás vagy kutyás címkével ellátott borosflaskákat. A CaTbernet és a Pinot Miau kétdecis kiszerelésben 5 dollár, a Doggy Mary vagy a CharDognay nagy kutyákhoz illő 3 decis méretben 6 dollárért rendelhető meg az Apollo Peak webáruházában (https://www.amazon.com/Apollo-Peak/pages/15479821011)  De rákaptak az itókák forgalmazására az állatkereskedések is: 200 boltban került a polcokra a búfelejtő. Jeles eseményekre díszdobozos, best of választékú kiszerelést ajánl az Apollo Peak.

(forrás: http://hvg.hu/gazdasag/201743_ivocimborak)


[fbcomments]