Közérzet · 2018.07.13.

IDŐKÖZI VÁLASZTÁS – A zöldebb és élhetőbb Veszprémért

Vasárnap, július 15-én időközi önkormányzati képviselő választás lesz Veszprém 8-as számú választókerületében. Zelenák Adrián (LMP), az ellenzék egyedüli jelöltjeként egy zöldebb és élhetőbb városért kíván dolgozni, amennyiben elnyeri a választók többségének bizalmát.

Az LMP társelnökével, Keresztes Lóránttal közösen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Fidesz politikai gyakorlatával szemben egy közösségi központú alternatívát képvisel olyan értékek mentén – fenntarthatóság, társadalmi igazságosság, demokratikus részvétel –, amelyekkel a jelenlegi hatalom nem törődik.


Központi irányítás helyett a helyi emberek igényeinek figyelembevételét, gépjárművek helyett a közösségi közlekedést, Paks2 helyett otthonaink energetikai felújítását, a multik helyett a helyi kisvállalkozások támogatását szeretné képviselőként érvényre juttatni.

Keresztes Lóránt az LMP integratív jellegét hangsúlyozva úgy vélte, hogy ha elegen elmennek szavazni vasárnap, jó esély van az ellenzéki jelölt győzelmére. A demokratikus kontroll erősödése jót tesz az önkormányzatok működésének – mondta -, hiszen a települések működése szempontjából előnytelen kormányzati döntésekkel szemben csak az ellenzék tud hatékonyan fellépni, kritikákat megfogalmazni és szabadon képviselni a helyiek érdekeit. Fontos lenne, hogy Zelenák Adrián megkapja ezt a lehetőséget.


[fbcomments]