Sport · 2020.03.03.

KICK-BOX – Szlovákiában négyszer állt dobogóra Bécsi Nikolett

A pozsonyi Slovak Open 2020 nemzetközi Kick-Box versenyen 12 ország sportolói tatamin és ringben összesen 7 kategóriában mérethették meg magukat. Bécsi Nikolett négy éremmel tért haza a versenyről.

Első nap Niki a legkönnyebbek között, a Point fighting csoportban kezdte, ahol bolgár, ukrán, magyar és osztrák ellenfelekkel mérkőzött, és ezüstérmet szerzett. Később Grand Champion (abszolút) kategóriában is eredményes volt. Itt a magasabb és jóval nehezebb versenytársakkal kellett megmérkőznie: az elődöntőbe szó szerint beverekedte magát. A kék foltok jelezték másnap az alkalmanként 10–15 kilogrammnál is nagyobb súlykülönbségből eredő, erős és több esetben szabálytalan ütések és rúgások helyeit, azonban így is bronzéremért állhatott a dobogóra Nikolett. Másnap Light Contact szabályok szerint léphetett tatamira a legkönnyebbek között, ahol szintén az elődöntőig jutott. A nehezebbeknél is kipróbálta magát, és itt is bronzéremért állhatott a dobogóra.


Összességében a négy éremmel nagyon jól sikerült a nemzetközi verseny, ami jó kilátásokkal kecsegtet a két hónap múlva ugyancsak Pozsonyban megrendezésre kerülő Taekwondo Európa bajnokságra – mondta Vajky László, Bécsi Nikolett személyi edzője. – Ám addig még több nemzetközi versenyen is részt vesz Nikolett, ami a felkészülést is segíti.


[fbcomments]