Piros / Közérzet · 2017.01.26.

HÚSZEMELETES – Sikertelen pályázatokon elúszott ígéretek

Első körben nem nyert a húszemeletes társasház a felújításához szükséges pályázaton, de a döntés ellen fellebbeztek, így most újabb döntésre várnak, hangzott el a csütörtöki közgyűlésen. A városvezetés még az országgyűlési képviselő segítségét (is) kéri.

Az ügyben napirend előtt interpellációt intézett a polgármesterhez Hartmann Ferenc (részletek itt).  Ugyanis Némedi Lajos, a Fidesz akkori  országgyűlési képviselőjelöltje az uszoda megépítése mellett a húszemeletes régóta várt felújításával is kampányolt, és a tervezett beruházásról az akkor illetékes államtitkárral karöltve tájékoztatta a sajtót és a választópolgárokat. A Demokraták Veszprémért frakcióvezetője most arra volt kíváncsi, hol késik a rekonstrukció, amelynek befejezését 2016 őszére ígérték.

Az interpellációra adott válaszában Porga Gyula polgármester kifejtette, régi igény a húszemeletes felújítása, a program még a kétezres évek elejére datálható, és az elmúlt tizenhat év alatt nem sikerült előrelépni az ügyben. Emlékeztetett, az önkormányzat 2013-ban előteremtett kilencmillió forintot az épület felújítási dokumentációjának elkészítésére, amely szerint a felújítás költsége közel kilencszázmillió lenne. Ám a 2014-ben emlegetett pályázatnál maga a kiírás és az elbírálás is csúszott, így a tervezett ütemezés tarthatatlanná vált. Végül a pályázatot 2016. január 11-én nyújtotta be a lakóközösség, és ezt első körben elutasították. Megfellebbezték a döntést, ezt a minisztérium befogadta, így most újabb döntésre várnak.

Porga Gyula hangsúlyozta, az önkormányzat továbbra is mindent elkövet, hogy a pályázat sikeres legyen, vagy ha ezen nem nyernek, akkor segítenek újabb forrásokat keresni. Hartmann Ferenc elfogadta a választ és hozzátette, bízik abban, hogy elég erős lesz a lobbi a sikerhez. Erre a polgármester megjegyezte, jó lenne, ha az országgyűlési képviselőtől is segítséget kapnának a források eléréséhez. Meglepő kérés és fölöttébb furcsa, hogy egy fideszes önkormányzatnak a saját, fideszes választási ígéretének teljesítéséhez, fideszes kormányzás mellett egyáltalán bármilyen segítségre lenne szüksége. De hogy éppen a független országgyűlési képviselő közreműködésére, az különösen sokatmondó.

drahos


[fbcomments]