Kék / Közérzet · 2017.01.19.

HÚSZEMELETES – Hova lett a választási ígéret?

Megújul a húszemeletes, 2016 őszére kész lesznek a munkálatokkal – ez hangzott el a 2015-ös időközi választási kampányban Némedi Lajos és az akkori illetékes államtitkár sajtótájékoztatóján. Az ígéret immáron kétéves lett, a tervezett befejezés óta több hónap telt el, de egyelőre nyomát sem látni bármiféle felújításnak.

Éppen emiatt interpellációval fordul a polgármesterhez Hartmann Ferenc. A Demokraták Veszprémért frakcióvezetője a január 26-ai közgyűlésen vár választ Porga Gyulától. Az önkormányzati képviselő emlékeztet, a Fidesz (és persze a párt jelöltje, Némedi Lajos alpolgármester) azzal kampányolt, hogy az uniós forrásból megvalósuló, hetvenszázalékos energiamegtakarítást eredményező fejlesztés magában foglalja a komplett energetikai felújítást, a külső szigetelést, a fűtés-hűtés és a vízellátás korszerűsítését. Mindezt ráadásul mintaprogramként aposztrofálta a fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős akkori államtitkár. Akkor elhangzott az is, a beruházás költsége várhatóan 500 millió és 1 milliárd forint között lesz.


Hartmann Ferenc arra kíváncsi, mikor fog egyáltalán elkezdődni a felújítás, mert most sajnos úgy tűnik, hogy a sokadik ígéret is csak kampányfogás maradt. Úgy véli, a beruházás nem halogatható tovább, és a városnak is felelőssége van az épület rekonstrukciójában. Éppen ezért azt kérdezi a polgármestertől, miért nem valósult meg a beígért mintaprogram, valamint mit tud és mit készül tenni az önkormányzat a mielőbbi fejlesztés érdekében.

drahos


[fbcomments]