Közérzet · 2018.03.13.

FAKE NEWS – A hazugság győz(?)

A keményen dolgozó kisember, a boldog karácsonyt kívánok, Soros és a migránsok után a Fidesz új ukázt kapott Habony Árpádtól: ezekben a napokban minden olyan kérdésre, amelyet ellenzéki sajtó munkatársaitól kapnak, azt kell válaszolniuk, hogy Fake Newsnak nem nyilatkozom.

Folytatódik az agymosás, a terelés, a konkrét kérdésre soha nem adunk konkrét választ elnevezésű társasjáték, április 8-án pedig majd eldől, mennyire volt sikeres a Fidesz kommunikációja és mennyire voltak tájékozottak a választópolgárok, mielőtt behúzták az ikszet a megfelelő rubrikába.

Van egy rossz hírünk: kutatások bizonyítják, hogy – idézzük a portflio.hu-n megjelent írásból – „a hazugság lényegesen gyorsabban terjed, messzebbre jut, mélyebbre hatol és nagyobb közösséget ér el, mint az igazság. Ráadásul ez az információk minden fajtájára igaz, legyen szó tudományról, pénzügyi kérdésekről vagy városi legendákról. Egy téma ugyanakkor kitűnik a többi közül: a politikában kimagasló fölénnyel üti ki az igazságot a hazugság.”


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!