Szórakozás · 2020.01.15.

BALATON – Nazca-vonalak a tó környékén is?

1983 januárjában egy igen érdekes elképzelés látott napvilágot, mely szerint egy szabályos mértani vonalakból álló hálózat rajzolódik ki a Balaton környékének térképén.

Ami még érdekesebbé tette a dolgot, hogy az épületek által kijelölt vonalak metszéspontja nem a szárazföldön, hanem a tóban, pontosabban annak mértani közepén, Tihanytól nyugatra található. Az elmélet kiagyalója szerint ez egy ma már víz alatt rejtőző mesterséges sziget létezésének bizonyítéka. Ráadásul ezt egy olyan térképész állította, aki akkoriban éppen világhírűnek számított egy másik meglátása következtében.


Zelkó Zoltán ugyanis nem sokkal korábban tért haza Peruból, ahol a világhíres Nazca-vonalak rejtélyének egy új megoldásával állt elő. Az ottani újságok akkoriban rengeteget cikkeztek a férfiról, aki – a róla készült film és az általa írt könyv segítségével – az egész világon ismert lett (mint később kiderült ez volt az ő 15 perc hírneve). Hazaérkezése után pedig a vonalak esetében igazoltnak tűnő elméletét a Balatonon is megvizsgálta. Valójában meg sem lepődött, amikor a magyar tengernél is felfedezte a rendszert, amit a perui kősivatag rejt.

A teljes cikk a toretro.blog.hu-n.

 


[fbcomments]