Közérzet · 2018.03.19.

ALÁÍRÁSGYŰJTÉS – Csatlakozás a nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezéshez

Aláírtam, és a mai napon postára adtam azt a támogató nyilatkozatot, amellyel csatlakoztam a Minority SafePack – Egymillió aláírás az európai sokszínűségért elnevezésű európai polgári kezdeményezéshez – írja Gerstmár Ferenc LMP-s önkormányzati képviselő mai közleményében.

A kezdeményezés arra irányul, hogy az EU javítsa a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmét, és erősítse az unió kulturális és nyelvi sokszínűségét. A kezdeményezők fő célja, hogy az EU fogadjon el jogi aktusokat a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmének javítása, valamint az unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése céljából. A jogi aktusoknak a regionális és kisebbségi nyelvek, az oktatás és a kultúra, a regionális politika, a részvétel, az egyenlőség, az audiovizuális és egyéb médiatartalom, illetve a regionális (állami) támogatás terén kellene magukba foglalniuk szakpolitikai intézkedéseket.


Jelenleg nincs olyan átfogó európai uniós szabályozás, amely megfelelő jogi védelmet biztosítana a határon túli magyaroknak, valamint az európai őshonos nemzeti közösségeknek. Aláírásával most mindenki hozzájárulhat ahhoz, hogy az Európai Bizottság kötelezően foglalkozzon a több mint 50 millió őshonos kisebbség ügyével.

Veszprém, 2018. március 19.

Gerstmár Ferenc (LMP)

önkormányzati képviselő, Veszprém

Amennyiben szeretné aláírni a kezdeményezést, április 3-áig online is megteheti. Még százezer aláírás szükséges a kezdeményezés sikeréhez.


[fbcomments]