Közérzet · 2018.03.20.

PANNON EGYETEM – Nyelvtanulással a boldogulásért

Nyelvtanulási pályázatára 330 millió forintot nyert el a Pannon Egyetem, amelyből 2200 középiskolás nyelvtudásának javítását finanszírozzák.

A Pannon Egyetem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be A középfokú oktatásban résztvevő tanulók nyelvtudásának javítása, valamint a sikeres emelt szintű idegen nyelvi érettségire való felkészítés biztosításának megvalósítása tárgyú felhívásra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az egyetem Nyelvtanulással a boldogulásért című pályázatát 330 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt 2018. január 1-jén indult és 2020. december 31-én zárul.


A konstrukció átfogó célja a középfokú oktatásban részt vevő tanulók nyelvtudásának javítása, illetve annak elősegítése, hogy a tanulók sikeresen készüljenek fel az emelt szintű idegen nyelvi érettségire.

A pályázatban a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar és a Nagykanizsai Campus vesz részt.

A pályázat keretében a Pannon Egyetem angol és német nyelvtanár szakos hallgatói tartanak élményközpontú, interaktív, nem formális nyelvi foglalkozásokat és táborokat. Ezen időszak alatt 2200 középiskolai diákot vonnak be programjaikba Veszprém, Zala és Fejér megye köznevelési intézményeiből. Ezzel párhuzamosan történik a középiskolai nyelvszakos pedagógusok ismeretanyagának bővítése is.


[fbcomments]