A badacsonyi Borbély pincészet Rózsakő nevű borát választotta a zsűri a város borává 150 nedű közül, így egy éven keresztül a város nevéhez kapcsolódik a bor népszerűsítése.
A második generációs Borbély pincészet 23 hektáros családi birtokán saját feldolgozással készülnek a borok. A Rózsakő a Badacsonyi borvidék kiváló fajtája, mely a Kéknyelű és a Budai zöld szőlőfajok keresztezéséből jött létre, ezzel a válogatással pedig a fajta sokszínűségét kívánta megmutatni. A vulkanikus íz és a virágos illat dominál benne, savai finomak, de a bazalt ásványossága elmélyíti, végül a tölgyfahordós érlelés teszi igazán elegáns borrá, így tökéletes választás mind a hölgyek, mind az urak számára.
A Rózsakő nevű bort a városi ünnepségeken, rendezvényeken kapják majd ajándékba az önkormányzat vendégei, díjazottjai.
– A pincészet az egyedi ízvilág bemutatására törekszik boraival, így a Rózsakővel is, mi pedig Veszprém utánozhatatlanságát szeretnénk átadni palackba zárva – mondta Porga Gyula polgármester.