Közérzet · 2017.03.03.

A TUDOMÁNY KULTÚRÁJA – Freund Tamás előadása

A tudomány kultúrája című sorozat tizenhetedik rendezvényén Freund Tamás akadémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet igazgatója tart előadást Agyhullámok – Memória – Kreativitás: Belső világunk és az információrobbanás hatásai címmel március 9-én, csütörtökön 17 órakor a Pannon Egyetemen (Vár u. 39., I. em. W 105.).

Az előadás-sorozat az emberi jelenlét 20—21. századi kérdéseire, kihívásaira, kríziseire keres válaszokat, a humán, a természettudományi és a műszaki tudományi gondolkodás közti párbeszéd erősítése jegyében. A tudomány problémáit a nyelv problémáiként is

értelmeznünk kell, hisz a gondolat „csakis kimondás közben és a kimondás révén ölt formát nyelvileg és magában a nyelvben.” (Émile Benveniste) Ennek a tudományos együttgondolkodásnak és a hétköznapok kultúrájában is továbbműködő megértésnek a kereteit kívánja megteremteni az előadás- és beszélgetéssorozat.

A program szakmai koordinátorai prof. dr. Papp Sándor és prof. dr. Kovács Árpád, rendezői a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottságának Irodalomtudományi Munkabizottsága és az Irodalom- és Kultúratudományi Intézetben működő Irodalom- és Kultúratudományi Műhely.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!