Közérzet · 2017.03.03.

VÁROSFEJLESZTÉS – Új körforgalom is épül

Veszprém idei költségvetésének városfejlesztésre vonatkozó információit osztotta meg az újságírókkal Brányi Mária alpolgármester a városházán tartott sajtótájékoztatóján. A közel 16 milliárdos büdzsé 30 százalékát új beruházásokra, fejlesztésekre és korszerűsítésekre fordítják – a saját források mellett uniós és kormányzati forrásokat is felhasználva.

Az utóbbi évtizedek legnagyobb útfejlesztése valósul meg az északi ipartelepen, kerékpáros utakat alakítanak ki a legkorszerűbb koppenhágai modell szerint (a biciklisek az autóforgalommal párhuzamosan, de attól elválasztott sávon haladhatnak). Kerékpárút épül a buszpályaudvar és a vasútállomás között, valamint egy másik, déli irányba induló, hogy majdan Szabadságpusztát érintve Csopak és Alsóörs felé teremtsen kapcsolatot. A leglátványosabb útfejlesztés minden bizonnyal a hotel és a kórház között megépülő dupla körforgalom kialakítása lesz, amitől nagyobb közlekedésbiztonságot és enyhülő csúcsidei tumultust remélnek. Kérdésünkre az alpolgármester elmondta, hogy a néhány héten belül induló közbeszerzési eljárás eredményes lefolytatása esetén augusztus második felében valósulhat meg a beruházás. A vele járó átmenti közlekedési gondok enyhítésére részletes forgalmirend-változási terveket készítenek, amelyekről a sajtón keresztül tájékoztatják a lakosságot.


A családbarát, munkába állást könnyítő beruházások körében a bölcsődei és óvodai férőhelyek bővítését, a szabadidő tartalmas eltöltését szolgáló intézkedések közül pedig a Színházkert, a Kálvária-domb és az Erzsébet-liget fejlesztését emelte ki. Elhangzott, hogy a meglévő fesztiválokra és a városi sportra emelt szintű forrást különítenek el. Új egészségház épül a Kabay utcában, a szociális ellátás pedig egy napközbeni demens foglalkoztatóval bővül, amit az idősek otthonában hoznak létre.

A város ez évre tervezett feladatai között az állatkert fejlesztése, számos energiahatékonysági beruházás, a Kertváros és a Dózsaváros csapadékvíz elvezető rendszerének kiépítése, valamint a közvilágítás korszerűsítése is szerepel.


[fbcomments]