A VENŐKE a Gizella-napok alkalmából május 8-án, kedden 17.30-tól a Hangvilla konferenciatermében irodalmi programot tart.

A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület az ezredfordulón pályázatot írt ki Asszonyok vallomásai az utókornak címmel azért, hogy megőrizze a veszprémi asszonyok emlékeit, életérzését és üzeneteit. A pályázat eredményeként a megyei könyvtár honismereti részlege gyűjtött össze a millenniumi asszonyládában mintegy 300 asszony írását. A művekből sikeres könyv született Mi visszük át… címmel, és az egyesület azóta is folytatja emlék- és hagyományőrző tevékenységét irodalmi bemutatkozások, felolvasóestek, könyvkiadás formájában.

Az idei Gizella-nap alkalmából ismét irodalmi pályázatot írtak ki a veszprémi nők számára, amire több vers és próza is érkezett. Az írásokból szerkesztett zenés irodalmi összeállítás hallgathatja meg a közönség a Váci Mihály Irodalmi Színpad tagjainak előadásában.

Az Ajtók, ablakok, réteges századok című összeállítás a város kapuit, ablakait mutatja be zenés irodalmi vetítés keretében.

A beérkezett pályamunkák az emlékládába kerülnek, a szerzőket emléklappal jutalmazzák, a hallgatóságot pedig vendégül látják a VENŐKE tagjai.

Hozzászólások

hozzászólás