Szórakozás · 2018.05.04.

KÉT AGYFÉLTEKÉS – A rajz legyen veled, Veszprémben is!

Kivételes alkalom nyílik Veszprémben is azok számára, akik szeretnek rajzolni. Huszár Antal (Tonchi) egyedülálló módszertanával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, amely a jobb- és a bal agyféltekék szinkronizálására épül: mindkét agyféltekét fejleszti, és szinkronban használja rajzolás közben. Teljesen eltér a másolást oktató, úgynevezett jobb agyféltekés, amerikai iskoláétól. 

Az ezzel a metódussal tanulók emlékezetből is, önállóan tudnak portrékat alkotni.


A viszonylag rövid ideig tartó, ám igen hatékony, saját fejlesztésű Tonchi-módszerrel már számos telt házas rendezvényen adták át sikerrel a rajzolás örömét Németországban, Svédországban, Finnországban, Norvégiában, Dubaiban, a Felvidéken és Erdélyben is. Áprilisban Dániában indult csoportjuk.

2agyfeltekes_3d

Tonchi tanfolyamára a csupán pálcikaembert rajzolni tudók, festőművészek és tetoválómesterek mellett olyanok is jelentkeznek, akik korábban más neves iskolában már elvégeztek rajztanfolyamokat. A módszer a 2017-es év olyan újítása, amely sikeresebbnek és klasszisokkal hatékonyabbnak bizonyult minden jelenleg ismert intenzív rajzoktatási módszertannál.

Nemrég egy másik cégnél már voltam négynapos kurzuson, nem kevés pénzért – mondja P. Fehér Zita balatonfüredi óvónő. – Bár nagy volt a különbség az első és a negyedik napon készült portrém között, mégis hiányérzetem volt. Hiába gyakoroltam otthon, nem voltam teljesen elégedett. Aztán elmentem Tonchi négynapos tanfolyamára, és akkor döbbentem rá, milyen óriási a különbség a különféle tanfolyamok között.

Egyedülálló módszertanom a jobb- és a bal agyféltekék szinkronizálására épül, amit Európa-bajnok karatemesterként korábban már sikeresen alkalmaztam az élsportban – magyarázza Tonchi, a Huszár Arts Akadémia alapítója, négy danos karatemester (Európa-bajnok, háromszoros Európa-kupa győztes, hatszoros magyar bajnok), rockzenész, zeneszerző, dalszövegíró, gitáros-énekes, a Farkasok zenekar alapítója, grafikus-képzőművész, tanár. A portré igazi szépsége és egyben varázsa abban rejlik, ahogyan készül. Óráinkon minden ceruzavonással figyeljük az arcvonásokat, pillantást, hajfürtöket, az így készült portrét a türelem és az odafigyelés alkotja.

A módszerről és a tanfolyamokról minden információt elolvashatnak itt.

 [stextbox id=”grey”]Veszprémben május 12-én és 13-án, valamint 26-án és 27-én lesz két agyféltekés rajztanfolyam.[/stextbox]

Fedezze fel szórakozva tehetségét! Vagy ajándékozzon meg valakit az élménnyel, hogy egy hétvégén pálcikaember helyett portrét készítsen! Érdemes mielőbb jelentkezni, mert gyorsan betelik a létszám.

IMG_8644


[fbcomments]