Szórakozás · 2019.12.01.

ZENE – Megérkezett az új Lóci játszik album

Rózsa utca címmel megjelent a Lóci játszik harmadik nagylemeze, amely szépen összefoglalja az aktuális Lóci slágereket. Rajta az Én csajom, A plakát, a Minden úgy jó, ahogy van, a Panelparadicsom és legutóbb megjelent Seveled film főcímdala is. December 13-án és 14-én lemezbemutató koncert az A38 Hajón!

Rózsa utca lett a lemez címe, mert ott van a próbatermünk, és ez a lemez nem az fajta, ami könnyedén egy szál gitárral kigördült – fogalmaz Csorba Lóránt. – Inkább rendesen megdolgozott, meghangszerelt, próbateremben és a stúdióban sokat formált dalok összessége. Amikor először végighallgattam, kicsit megijedtem, hogy talán túl sokfélére sikerült. Aztán rájöttem, hogy az eddigi albumainkon is elég nagy volt a stílusok kavalkádja, szóval, ha úgy vesszük, a Rózsa utca teljesen „lócis” lett, csak most elmentünk a végletekig. Itt tényleg elfér egymás mellett a viccelődős Tankcsapda-idézet és az Emil.RuleZ! előtti fejhajtás is.


A lemezen több, már klippel megjelent dal szerepel. Az Én csajom, a Minden úgy jó, ahogy van, a Panelparadicsom és legutóbb a Seveled, de kislemezként a Mit kéne éreznem is elérhető volt már a neten.

A Seveledben az az izgalmas, hogy nem csak a főcímdalt írtuk hozzá, hanem a filmben szereplő zenék felét is mi jegyezzük, így, ha valaki szeretné hallani, hogyan játszunk zúzós metált, rákkoktélos funkyt, majd birdmanes dobszólót, akkor menjen el a mozikba december 5-től! – fejti ki Lóci.

A Rózsa utca felvonultat egy szép duettet is (A plakát), melyben Törőcsik Franciskával énekel együtt Lóci. Több dalban is vokálozik Kiss Flóra, aki egyúttal Lóci énektanáraként a dallamok kitalálásában is részt vett. Mindemellett három hangmérnök/producer működött közre az albumon: egy dal erejéig ifjú Závodi Marci, másik kettőt Bodnár Péter Bogyó jegyez, a lemez gerincét pedig Vastag Gábor Vastival közösen rakták össze a Sounday Stúdióban.

A lemez másik fele lesz az igazi meglepetés. Olyan koncert-kedvenceket rögzített a csapat, mint az egyzongorás Egy lassú, valamint olyan különleges kincseket is fellelhetünk az albumon, amit még soha nem hallhatott a közönség.

Ilyen a Csakrázd vagy a Veled minden, a két kedvencem az albumról – teszi hozzá Lóci, aki azt is elárulta, hogy december 13-án és 14-én az A38 Hajón a Rózsa utca teljes anyagát le fogják játszani egy apró különbséggel. – Pénteken a panellelkületet toljuk előtérbe, másnap pedig a bennünk lakozó frakkos úriembereknek engedünk nagyobb teret.

A Seveled klip itt megnézhető.

 


[fbcomments]