Szórakozás · 2017.06.01.

VESZPRÉMFEST – Vészesen fogynak a jegyek

Aki eddig nem vásárolta meg kedvencének/kedvenceinek koncertjére a jegyet/jegyeket, az igyekezzen, mert az esemény közeledtével a még elérhető VeszprémFest-belépők száma vészesen fogy!

A VeszprémFest első két nagykoncertje egy új helyszínen, a História kertben lesz. A táncolni vágyók a színpad előtti álló szektorban mozoghatnak, a csendes szemlélők pedig a színpaddal szemben felállított tribünön ülve élvezhetik a kiváló zenét. A másik két koncertnek a Veszprém Aréna ad otthont. Nem marad el a Rozé-, rizling- and jazz-napok sem, de ennek programja később kerül fel a rendezvény honlapjára. Megvannak a rajzpályázat nyertesei is, akik egy ünnepség keretében június 7-én vehetik át a díjakat.


Richard Bona, a visszatérő

Richard Bonával indul az idei VeszprémFest július 12-én este kilenckor a História kertben.

A kameruni származású művész könnyed énekhangja, lehengerlő basszusgitározó tehetsége, egyedülálló dal- és zeneszerzői hozzáértése, valamint az a képessége, hogy pusztán mások játékát nézve szinte bármilyen hangszeren képes megtanulni játszani, azon kevés afrikai művészek közé emelte őt, akik kulturális határokon átívelő nemzetközi hírnévre tettek szert. Egyedi és felvillanyozó stílusa, ahogy kapcsolatba lép közönségével az, ami meghatározza őt.

Richard Bona (balról a negyedik) és a Mandekan Cubano

Richard Bona (balról a negyedik) és a Mandekan Cubano

Számos díjjal, előadással és sokéves szaktudással a háta mögött, ma ő generációjának zenészei között a legkiválóbbak és legkeresettebbek egyike. Hangzásvilágának újradefiniálását folytatva jelentette meg afro-kubai projektjének, a Mandekan Cubanónak az új albumát, a Heritage-t, 2016 júniusában.

Bona visszatérő előadója a VeszprémFestnek: 2005-ben kvintettjével, 2008ban pedig a kongói Lokua Kanzával és a martinique-ról származó énekes, zeneszerző Gerard Totóval közösen léptek színpadra Veszprémben.

Heather Small, az M People hangja

Heather Small július 13-án, szintén este kilenckor ad koncertet a História kertben.

Tizenegymillió eladott lemezzel, két Brit Awards és a Mercury Music Prizedíjjal a háta mögött, végigkoncertezve a világot és megalkotva a nem hivatalosan nemzeti, sőt nemzetközi himnusszá váló Proud című dalt, kijelenthetjük, hogy Heather Small korunk legsikeresebb angol női művészeinek egyike.

heather-small-cropped-image

Heather Small

Az M People együttes tagjaként, mialatt világszerte komoly sikereket értek el olyan slágerekkel, mint a Moving On Up, az One Night In Heaven és a Search For The Hero, illetve albumaikkal, mint a Northern Soul, az Elegant Slumming, a Bizarre Fruit és a Fresco, Heather az 1990-es évek egyik meghatározó hangjává vált.

Azóta Heather hatalmas sikert ért el két szólóalbumával is – Proud című albumának címadó dala olyan eseményeken hangzott el, mint a 2012-es londoni olimpia rendezési jogának elnyerése alkalmából tartott ünnepség, a Győzelem napjának 60. évfordulóján a Trafalgar téren rendezett megemlékezés, a Queen Mary 2 óceánjáró vízre bocsátása, a cunami áldozataiért szóló segélykoncert, vagy a rögbi világkupán megszerzett angliai győzelem ünneplése.

Tom Jones, a legenda

A legenda július 14-én este kilenckor lép fel a Veszprém Arénában.

Tom Jones ötvenéves karrierjét lenyűgöző módon a szakadatlan fejlődés jellemzi. Amellett, hogy népszerűsége előadóművészként és lemezkészítő művészként öt évtizede töretlen, 75 évesen a legújabb Long Lost Suitcase, Spirit In The Room és Praise & Blame című albumjairól életpályája eddigi legjobb kritikáit zsebelhette be. A kritikusok világszerte egyöntetű elismerésüket és csodálatukat fejezik ki mind a felvett műveire, mind a koncertelőadásaira vonatkozóan.

Tom Jones

Tom Jones

Sir Tom igazi élő legenda, azon kevés zenei előadók egyike, akik a modern popzene hajnalán kezdték meg a pályájukat, és a mai napig fontos lemezekkel és fellépésekkel folytatják azt. Magával ragadó előadása zenei korszakokon és műfajokon ível át, nincs tekintettel a társadalmi különbségekre, fiataloknak és időseknek, férfiaknak és nőknek, a mainstream és a rétegzene rajongóinak egyaránt szól. Sir Tom esetében mindig is a dal ereje és a hang ereje számított.

Tom Jones előzenekara a Pribojszki Mátyás Band lesz

Óriási megtiszteltetés érte Pribojszki Mátyást és muzsikustársait: a zenekar Tom Jones koncertje előtt, július 14-én este nyolckor melegíti be az Aréna közönségét.

Pribojszki Mátyás a legismertebb hazai szájharmonikások egyike, és európai szinten is jegyzett, elismert muzsikus, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával, a Pribojszki Mátyás Banddel már keresztül-kasul bejárta Európát. Több mint harminc országban koncertezett, és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel a csapat. Az elmúlt több mint tíz évben öt nagylemezt és egy dvd-t jelentetett meg a zenekar.

A Pribojszki Mátyás Band

A Pribojszki Mátyás Band

A Pribojszki Mátyás Band zenei stílusa egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nem szorítható, alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blueszene, a dallamos jazz és a dinamikus groove keveréke, erős funky érzésekkel. A csapat jelenlegi felállása: Pribojszki Mátyás (szájharmonika, ének), Szász Ferenc (gitár), Molnár Dániel (dob) és Csizmadia László (basszusgitár).

The New Power Generation (The NPG): Celebrating Prince

A legendás művésszel, Prince-szel közösen eltöltött több mint két évtizeddel a hátuk mögött a The New Power Generation (The NPG) kétségkívül a legsikeresebb és legfigyelemreméltóbb kísérő bandák egyike a világon. A 2016. októberi minnesotai Official Prince Tribute Concert sikerére való tekintettel elhatározták, hogy újra összeállnak és a Celebrating Prince koncertsorozattal ünnepelik a művészt és zenéjét.

A zenekar felállása az évek során többször változott. A VeszprémFestre ők jönnek: Morris Hayes (billentyűs és zenei rendező), Tommy Barbarella (billentyűs), Sonny Thompson (basszusgitáros), Mike Scott (gitáros), Kirk Johnson (dobos), Tony Mosley (éneks, gitáros, táncos), Damon Dickson (háttérvokálos és táncos). Veszprémben a New Power Generation egykori tagjai közül Kip Blackshire (ének) és André Cymone (ének, gitár, basszusgitár) is közreműködik.

A koncerten természetesen Prince leghíresebb számai is elhangzanak, kötük a Let’s Go Crazy, Kiss, U Got the Look, Sexy MF, Sign O The Times, Diamonds & Pearls, Baby I’m a Star, Get Off, Cream és a Purple Ran.

A zenekar néhány videója itt megtekinthető.

Rozé-, rizling- and jazz-napok

Idén sem marad el az igényes zene kedvelői által várva várt Rozé-, rizling- and jazz-napok. Július 6-a és 17-e között az Óváros téren 30 koncert lesz, és 30 borász mutatkozik be finom nedűivel.

Rajzpályázat

Másodszor hirdetett rajzpályázatot a VeszprémFest. A gyerekeknek a városházára és a Tűztoronyra vetítendő rajzokat kellett alkotniuk. A zsűri már döntött, a nyertesek névsora itt elolvasható. A nyertes pályaművekről készült fotókat hamarosan közzéteszik az oldalon. A nyereményeket június 7-én fél hatkor adják át a városháza előtti téren egy kis ünnepség keretein belül (eső esetén a városháza épületében).

 


[fbcomments]