Sport · 2018.10.04.

VEDAC – Közel félezren sportoltak

Futó-, ugró- és dobószámokban mérhették össze tudásukat a gyerekek a huszonnegyedik alkalommal megrendezett Köztársaság Kupán, amelyet a Báthory iskola és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club közösen rendezett meg.

Az egyetemi stadionban szeptember 27-én közel félezren gyűltek össze, harmincnégy megyei iskolából. A megye legnagyobb létszámú atlétikai viadalán futó-, ugró- és dobószámokban hirdettek versenyt. Az eredményeket nemcsak egyéniben és csapatban, hanem iskolák szerint is számítják.

A rendezvényt nyitotta meg az eseményt.

Intézményünk négy éve rendezi a Köztársaság Kupát, és mindig izgalmas, színvonalas versenyeket látunk. Remélem, ez most is így lesz – mondta megnyitó beszédében Barták Péterné, a Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola igazgatója.

A megnyitón Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket:

Balesetmentes, sportszerű küzdelmet kívánok mindenkinek! Nagy köszönet azoknak, akik részt vettek a szervezésben, emellett kiemelném a résztvevő intézmények, edzők és testnevelők munkáját is.

Ilyen sok tehetséges gyerek ritkán fordul meg egyszerre a stadionban, ezért mindig különleges számunkra a Köztársaság Kupa – hangsúlyozta Németh Attila, a társrendező VEDAC ügyvezető igazgatója. – Köszönjük az iskoláknak, illetve a tanároknak a sikeres mozgósítást!

Huszonnégy évvel ezelőtt az eseményt Kungl József álmodta meg. A remek edző, testnevelő idén ünnepelte 70. születésnapját, ezért a VEDAC egy meglepetéssel is készült, a Köztársaság Kupán köszöntötték fel a szakembert.

Kungl József

Kungl József

Különdíjat kapott a viadalra legtöbb diákot mozgósító, benevező testnevelő, Máhl Krisztián, a Simonyi iskola tanára.

A nap végén kiderült, hogy az intézmények közötti versenyben a veszprémiek közül a Simonyi végzett az élen, megelőzve a Báthoryt és a Gyulaffy László iskolát. A megyei iskoláknál a Fekete–Vörösmarty (Ajka) nyert, második a zirci Reguly, harmadik az ajkai Szent István Király iskola lett.


[fbcomments]