Szórakozás · 2017.07.12.

UTCAZENE – A fesztiválozóké lesz a belváros

A város legnépszerűbb nyári rendezvényére, az Utcazene Fesztiválra július 19-e és 22-e között várják a veszprémieket és az ország minden részéről idelátogatókat. Négy napon át a fesztiválozóké lesz a belváros.

Idén már 18. alkalommal jönnek el Veszprémbe a legjobb hazai és külföldi utcazenészek, tudtuk meg a mai sajtótájékoztatón, és a zenén túl minden lesz, amit már megszoktak a veszprémiek és a vendégek: Food Tarck Show, óriáskerék (Muraközi Péter főszervező szerint idén utoljára) és selfie-színpad.

Muraközi Péter, az Utcazene Fesztivál kitalálója és motorja, valamint Porga Gyula polgármester a sajtótájékoztatón. Fotó: a szerző

Muraközi Péter, az Utcazene Fesztivál kitalálója és motorja, valamint Porga Gyula polgármester a sajtótájékoztatón. Fotó: a szerző

A korábbi fellépők közül sokan a mai zenei élet élvonalába tartoznak – mondta Muraközi Péter. – Számtalan zenekar itt lépett föl először, de a Mary Popkids például itt is alakult meg. Petruska András pályafutása is itt indult, tavaly pedig az énekes A dal felfedezettje lett. A tavalyi közönségdíjas Lóci játszik idén megnyerte a nagyszínpad versenyt, azaz fellép az összes nagy fesztivál nagyszínpadán. Jó hír az is, hogy a külföldi zenekarokra már nem mi vadászunk, hanem ők jelentkeznek, hogy jönnének Veszprémbe.

A jelentkezők közül idén is 20 zenekart/előadót választottak ki, amelyeket/akiket július 19-e és 22-e között Veszprém vendégül lát. Közülük választja ki a zsűri és a közönség a legjobbat, aki 500500 ezer forintot visz majd haza. Idén lesz egy plusz díj is, amelyet az egy évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt egyik alapító főszervezőről, Horváth Károlyról neveztek el és amelynek nyertesét a versenyző utcazenészek maguk közül választhatják ki.

A fesztivál négy napja alatt 11 helyszínen 62 produkciót és 168 koncertet láthat a közönség. A programot itt böngészhetik.

2008_terkep [Converted]

Fesztiváltérkép a színpadokkal

Szolgálati közlemény

A fesztivál ideje alatt a látogatók biztonsága érdekében útlezárások lesznek a városban este 9 és hajnali 3 óra között. Eszerint az Óvári Ferenc utcán, Megyeháza téren, Horgos utcán, Szabadság téren, Brusznyai Árpád utcán és a Haubner Máté parkban csak a megkülönböztetett jelzésű járművek, az adott utcákban lakók járművei, illetve a tömegközlekedési eszközök közlekedhetnek. A lezárások miatt a fő közlekedési irányok is módosulnak majd: egyrészt a Dózsaváros irányából a belvárosba érkezőknek, valamint a Budapesti út irányából a Dózsavárosba haladóknak kell változtatniuk megszokott útvonalukon. A szervezők köszönik a helyiek megértését és türelmét!

 [stextbox id=”grey”]

Az ÉNYKK Zrt. értesíti az utazóközönséget, hogy az Utcazene Fesztivál programjait követően csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap, hajnali 2 órai indulással az alábbi viszonylatokban autóbuszjáratokat közlekedtet az autóbusz-állomásról:

Veszprém – Márkó – Bánd – Herend (a 17-es állásról)

Veszprém – Eplény – Olaszfalu – Zirc (a 11-es állásról)

Veszprém – Kádárta – Gyulafirátót (a 13-as állásról)

Veszprém – Szentkirályszabadja – Balatonalmádi – Fűzfőgyártelep – Litér (a 14-es állásról)

Veszprém – Felsőörs – Alsóörs, forduló – Lovas – Paloznak – Csopak – Balatonfüred (a 8-as állásról)

Veszprém – Nemesvámos – Hidegkút – Tótvázsony – Barnag – Vöröstó – Nagyvázsony (a 10-es állásról)

Veszprém – Hajmáskér – Öskü – Várpalota (a 15-ös állásról)

[/stextbox]

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!