Közérzet · 2019.05.21.

TŰZOLTÓSÁG – Már nekik sem csak álom

Fél napra két fővel erősödött a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya a Neked munka, nekem álom! program keretében. Az országos kampány célja, hogy elősegítse a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek társadalmi befogadását és foglalkoztatási rehabilitációját.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság örömmel csatlakozott a kampányhoz és váltotta valóra Király Bernát László és Nagy Márton munkaálmát, akik egy napra tűzoltók lehettek.


A fél munkanapos nyílt nap a résztvevők számára Nagy Péter tűzoltószázados, a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesének mentorsága alatt zajlott, akinek segítségével betekintést nyerhettek a tűzoltói munkába, látogatást tettek a laktanya azon területén, ahová egy átlagos laktanya-látogatáskor nem juthatnának el, így a hálótermekbe, az étkezőbe, a sport- és rekreációs helyiségekbe is. Megismerkedhettek a tűzoltók felszereléseivel, a beavatkozásokon használt eszközökkel, járművekkel.

A tűzoltói munkával kapcsolatban személyesen a beavatkozásokat végző tűzoltóknak tehették fel kérdéseiket, bepillanthattak a híradó ügyeletesek munkájába, és beöltözhettek tűzoltó bevetési felszerelésbe. Örömmel ismerkedtek és vették kézbe a tűzeseteknél és műszaki mentéseknél használt eszközöket is.

A katasztrófavédelem fontosnak tartja a fogyatékos, illetve a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjával, társadalmi befogadásával és egyenjogúságával összefüggő törekvéseket, életminőségüket, hangulatukat pozitív irányba előmozdító akciókat, és sosem zárkózott el attól, hogy jótékonysági rendezvények aktív résztvevője legyen. Ezért fogadta a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes állománya örömmel Bernátot és Mártont maguk közé, mint alkalmi tűzoltókat. A katasztrófavédelem területén dolgozó szakembereknek a mindennapokban is feladatuk embertársaink segítése, életük és értékeik védelme.


[fbcomments]