Sport

TELEKOM VESZPRÉM – Csendes vezérigazgató-csere

A lényeg: dr. Csík Zoltán tavaly április 22-e óta nem a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója. A jog nyelvén: „eltiltás hatálya alatt áll”. Az is tény, hogy ebben a felelősségteljes pozícióban az addigi cégvezető, Sevinger Zsolt dolgozik. Jogviszonyának kezdete, 2023. november 23. És idén április 22-ig érvényes. Ez a helyzet most a Telekom Veszprém táján.

Mondhatnánk azt is, hogy a világhírű klub élén csendes vezérigazgató-csere történt. De ez így nem pontos. Mert a dátumok szerint Sevinger Zsolt csak múlt év novembere óta viseli ezt a tisztet a Zrt.-ben. Az aláírási jogtól megfosztott dr. Csík Zoltán viszont három és fél hónap múlva akár vissza is ülhet a régi székébe. Amennyiben a céget felügyelő bizottság tagjai erre rábólintanak. De vajon Sevinger Zsolt automatikusan újra cégvezető lesz-e?

Az, hogy nem dr. Csík Zoltán a vezérigazgatója a Veszprém Handball Team Zrt.-nek, akkor került fókuszba, amikor a szurkolói B középnek írt „vezérlevél” alá egy olvasó ezt odaírta. Ezek egyébként nyilvános adatok. Mint ahogy az is, hogy a klub a 2022-23-as évben 3,8 milliárd forintból gazdálkodott. Méghozzá nyereségesen!

Az első kérdés, ami a laikus olvasóban, ilyenkor óhatatlanul felmerül, hogy akkor fél évig szabálytalanul működött-e a Zrt.? Egy kis érdeklődés a témát ismerő ügyvédeknél és máris kiderül, hogy 90 napos a határidő az új vezérigazgató megnevezésére. Akkor csak három hónapig nem volt szabályos a működése? Nem, mert Sevinger Zsoltnak volt aláírási joga. Eszerint tehát ez a rész teljesen rendben van.

Így persze akár azt is mondhatnánk, hogy a Telekom Veszprém táján nincs semmi látnivaló. Április 23-án helyreáll a világ rendje. Mindenki visszakerül az eredeti helyére. Ezért aztán az sem különösen fontos kérdés, hogy az eltiltás hatálya alatt álló dr. Csík Zoltán milyen státusban fogalmazott meg nyílt levelet a B középnek? De nincs idő a töprengésre. Hiszen rengeteg a tennivaló. Tervezni, szervezni kell az átigazolásokat. Amelyek folyamatban vannak. A Telekom Veszprém vezetése már tájékoztatta a szurkolókat a távozó és az érkező játékosok egy részéről. Viszont az is kérdés, hogy a helyén marad-e a Momir Ilić Gulyás Péter-edzőpáros? Ennek a szakmai stábnak ugyanis három év után, azaz júniusban lejár a szerződése. Az írott és íratlan szabályoknak megfelelően, joguk van tudni, hogy mennek-e, vagy maradnak? Hiszen tervezniük kell a jövőjüket. 

De vajon ki dönthet erről? Az eltiltás hatálya alatt álló dr. Csík Zoltán? Vagy az ebben a pozícióban még három és fél hónapig regnáló Sevinger Zsolt? Van, aki továbbra is Ilićék mellett voksol. Kemény csata az, hogy melyik verzió kerüljön szerződésbe és aláírásra. Egy biztos: jelenleg csak Sevinger Zsoltnak van aláírási joga.

Vezető fotó: Dr. Csík Zoltán és Sevinger Zsolt. Fotók: a szerző

Donát Tamás

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago