Sport

Jó formában a VEDAC dobói

Az U18-as és U20-as korosztály legjobbjai adtak számot tudásukról Szombathelyen, a korosztályos téli dobó magyar bajnokságon, ahol kiválóan szerepeltek a VEDAC képviselői.

A VEDAC sportolói két aranyérmet, két ezüstöt és egy bronzot szereztek a rangos eseményen.

A junioroknál diszkoszvetésben a veszprémi Strigencz Zalán szerezte meg a magyar bajnoki címet, 55.88 méterrel, szezonbeli legjobb eredményével. Gerelyhajításban Vígvári Kende 46.46 méterrel a hetedik helyen végzett.

Női diszkoszvetésben Till Adél egyéni legjobbját megdöntve lett a hetedik, 28.28 méterrel. Gerelyhajításban is rajthoz állt Adél, itt egyéni csúcsot dobva, 39.98 méterrel a negyedik helyezést érte el.

Kalapácsvetésben Csatári Dominika dobogóra állhatott, szoros versenyben 44.61 méterrel bronzérmet érdemelt ki. Az ezüstérmes Giczi Eszter mindössze 21 centiméterrel előzte meg a veszprémi tehetséget.

Az ifjúsági korosztályban, az U18-asoknál férfi kalapácsvetésben Csekő Miklósért szoríthattunk, aki remek teljesítménnyel, 72.16 méterrel szezonbeli legjobb eredményével ezüstérmet vehetett át.

Csekő Miklós

Női diszkoszvetésben Kövér Fanni hatalmas fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt, 48.41 méterrel szezoncsúcsot dobva állhatott fel a dobogó tetejére.

Kövér Fanni

Női kalapácsvetésben Csatári Jázmin szerzett ezüstérmet, aki az idényben először dobott ilyen jól, és a 62.77 méteres eredménnyel elégedetten térhetett haza.

Csatári Jázmin

A fiatalokat Török Krisztián, Zentai Tibor, Dobos Máté, Mozsdényi Dávid edzők készítették fel.

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója elmondta, elégedett a fiatalok szereplésével, hiszen többen a soron következő, nyári korosztályos világverseny kvalifikációjánál jobb eredményt értek el.

– Strigencz Zalán a junior Európa-bajnoki szint felett, Csekő Miklós, Csatári Jázmin és Kövér Fanni az ifjúsági Eb-szint felett teljesített, ami mindenképpen figyelemre méltó. Bizakodva várjuk a tavasz és a nyár további kihívásait – fogalmazott a szakvezető.

Veszpremkukac

Recent Posts

ÉVIDÉZŐ – Ezen kukacoskodtunk tavaly

Nem túl vidám, de azért izgalmas éven vagyunk túl, minden (ál)szerénységet nélkülözve, kiváló cikkek sokaságán…

7 év ago

BÚÉK – A Balatonnál már délben koccintottak

A 12 éves, alsóörsi Érdi Ferenc Vince nyerte a pezsgődugó-kilövő versenyt. Kölyökpezsgővel. Sarkunkban az új…

7 év ago

CINIKE 2.0  – Az éhező viadala

Ádáz ellenségek voltunk, hónapokig háborúztunk. Nagyra becsültem a találékonyságát, az intelligenciáját, a túlélési technológiái elkápráztattak.…

7 év ago

NAV – Dohányár és online kassza

Amíg a december vége a kormányközeli médiában arról szólt, hogy az előnyös adóváltozásoknak köszönhetően mennyivel…

7 év ago

MESEKÓRHÁZ? – Az állam nem adja!

Mi lesz a Veszprémbe tervezett gyermekkórház épületének sorsa? – tette fel az írásbeli kérdést dr.…

7 év ago

PLT-BOTRÁNY – Nyomoznak az Orbán-interjú ügyében

Információs rendszer vagy adat megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság…

7 év ago