Közérzet · 2019.09.19.

SZEMÉTÜGY – Észbe kaptak az illetékesek?

Érdemes volt kiállniuk magukért és a környező települések lakóiért a királyszentistváni hulladéktelep sorsának rendezéséért tenni akaróknak! Soós Gábor, aki a keddi veszprémi demonstrációt szervezte (erről a Veszprém Kukac Facebook-oldalán olvashatnak), tegnap este az alábbi bejegyzést tette a Balatonfűzfő, ahogy mi látjuk csoportba.

Elsőként köszönöm mindenkinek, aki eljött, aki hozzájárult almával, pogácsával, lepedővel, ötlettel, szóval bármivel. A rendőröknek is köszönjük, sokat és sokan dolgoztak a biztonságos lebonyolítás érdekében. Nagyon köszönöm MINDENKINEK! Megmutattátok, hogy igenis van ereje az összefogásnak!
Az autósok 99 százaléka normálisan viselkedett, legtöbbjük támogatásáról biztosított minket.
Az érintettek nem jöttek el, de mi kapunk egy szórólapot, amin az volt, hogy Kádártán lesznek 16:30-kor. Az útzárat 17:00 helyett 16:30-kor feloldottuk, és mentünk mindannyian Kádártára. Kicsit cinikusan és talán lekezelően indult a beszélgetés az elnök részéről. Mindenáron rá szeretnék húzni a politikai jelzőt a kezdeményezésünkre. Ettől teljes mértékben elhatárolódunk, ez tisztán civil. Aki mást mond, az az ember HAZUDIK!
Heves vita alakult ki köztünk és köztük…….nagyon heves!
Szó-szó…..a végén Porga úr felajánlotta, hogy holnap keressem meg, és egyeztetünk közösen azokkal az emberekkel, akik ebben az ügyben kompetensek, döntéshozók! Elsőre október közepe utánra szerették volna a találkozó dátumát, mi ezt elutasítottuk, ekkor egy szeptemberiben maradtunk. Igazából a többiekkel egyeztetve a jövő szerdai napot gondolnánk a legalkalmasabbnak. Volt több évük, nem tettek semmit, akkor most szedjék össze magukat! Szóval holnap a jövő hét szerdát javasoljuk a döntéshozóknak a közös megbeszélésre. Szorítson ki mindegyik érintett 2–3 órát, mi sokkal többet áldozunk nap, mint nap…….
Ennek ellenére a jövő héten kezdődő egy hónapos útzárat holnap bejelentem, megkérem az engedélyt. Biztos, ami biztos!
Szóval a megbeszélés elkezdődött, de amíg nincs megállapodás, addig mi nem vonulunk vissza, mert az ígéret már nem elég nekünk!
A mai nap nagyon sikeresnek mondhatjuk, mert megindult valami, mert az utóbbi két évben csak helyben topogtunk ebben az ügyben. Csak repedezik az a jég… Most kell odatennünk magunkat!


Soós Gábor időközben megkapta a rendőrség engedélyét ahhoz, hogy szeptember 25-étől négy héten át hétfőtől péntekig félpályás útlezárást tartanak Veszprémben.






[fbcomments]