Szórakozás / Kultúra · 2019.01.26.

PETŐFI SZÍNHÁZ – Tanulságos mese gyerekeknek és felnőtteknek

A Veszprémi Petőfi Színházban vasárnap mutatják be az Egerek című zenés mesejátékot, melyet Urbán Gyula Minden egér szereti a sajtot című műve alapján Tóth Géza állított színpadra.

Ez egy nagyon izgalmas, gyerekeknek szóló Rómeó és Júlia történet – mondta a rendező a pénteki médianap alkalmával. – A két szerelmes fiatal, Fruzsina és Soma családja ellenzi a kapcsolatukat, ezért a gyerekek felkeresik a Nagy Macskamágust, hogy változtassa meg a szőrük színét, később azonban rájönnek, épp azt szerették meg egymásban, amilyenek voltak.

A produkció többek között arra mutat rá, hogy nem helyes dolog másokat kirekeszteni. A mese az elfogadás fontosságára hívja fel a figyelmet, ezért a fehér és szürke kisegerek szerepében sokféle fiatal – köztük kihívással élők is – színpadra lépnek, akik a jelbeszédet, mint kommunikációs eszközt is használni fogják az előadás során, ezzel is erősítve az akadálymentesítés és az érzékenyítés fontosságát.

A darab azt is megmutatja, hogy milyen nehéz szerelmesnek lenni ebben a digitalizált világban és miként éli ezt meg Fruzsi és Soma, hogyan kerülnek érdekes, nevetséges vagy éppen esendő helyzetbe. A produkció fontos mondanivalója továbbá, hogy halljuk meg mások véleményét és merjük megváltoztatni a sajátunkat, ha szükséges.

Mindez látványos díszletelemek között, akrobatikus elemekkel tarkítva zajlik, és több kedves, fülbemászó dal is felcsendül. Az előadás garantált kikapcsolódást nyújt a család minden tagjának.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!